Cono Sur Single Vineyard Block N° 23 Riesling 2012, D.O. Valle del Bio-Bio, Chili

Cono Sur Single Vineyard Riesling 2012

Bij Riesling denk ik in eerste instantie aan Duitse wijnen. Maar hoe gaan ze in Chili om met de “edele” Riesling?

Deze Riesling is afkomstig van het Chileense wijnhuis Cono Sur. Een bekend wijnbedrijf dat uitstekende wijnen maakt. De herkomst van deze Riesling uit de Single Vineyard reeks is de Bio-Bio Vallei. Deze vallei is zo’n beetje het zuidelijkste wijngebied van Chili, ongeveer 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De streek kent een voor de wijnbouwer “uitdagend” gematigd klimaat met veel neerslag en wind. De regio heeft dan ook een groen uiterlijk. Wijnbouw in de Bio-Bio vallei vereist veel vaardigheden van de wijnmakers en levert aromatische witte wijnen op. Ook het blauwe ras Pinot Noir doet het uitstekend in de koele omstandigheden.

Groupe LFE heeft deze wijn aan ons verstrekt. De wijnen van Cono Sur zijn verkrijgbaar bij de Mitra, de Single Vineyard wijnen hebben een prijskaartje van € 14,99, maar let op de acties…

Cono Sur Single Vineyard Block N° 23 Riesling 2012

Een strogele tot goudgele kleur. Helder en fonkelend met dikke tranen aan het glas (2,6).
Het bekende “Riesling-petrol” in de neus. Iets rozijnen, peer en lychee. Zuiver, aards, citroen en limoen. Ook wat bloemig. Een aromatische, open neus. Zeer fraai (4,5).
Op de tong zoet rijp fruit van ananas. Frisse zuren, gele appel en wat honing. Mineraliteit. Knisperend citrusfruit met iets kruidigheid en een mooi (rest)zoetje. Sprankelend en complex in de mond (7,9).
Een rijke, volle en brede wijn met uiterst geraffineerde zuren. Dit is wijn van een hoog niveau (2,7).

Totaal 17,7 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!