Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2014, Valle de Casablanca, Chili

Cono Sur Chardonnay
Chardonnay uit een koel wijngebied in Chili. Afkomstig van het bekende wijnhuis Cono Sur.

Casablanca Valley is met circa 4000 hectare het belangrijkste wijngebied van noordelijk Chili. De laatste jaren heeft het gebied een sterke groei meegemaakt. Door de ligging vlakbij de Grote Oceaan heeft het gebied een relatief koel klimaat. Er worden meer witte dan blauwe druiven verbouwd in Casablanca Valley. De Chardonnay doet het hier uitstekend en is in dit gebied dan ook goed vertegenwoordigd.

LFE is de trotse importeur van de wijnen van Cono Sur. Een aantal wijnen van Cono Sur is sinds mei 2017 verkrijgbaar bij grootgrutter Albert Heijn.
Deze Reserva Especial Chardonnay zit daar helaas niet tussen. Om deze (kort houtgerijpte) wijn te proeven moet u de lucht in, want hij is verkrijgbaar aan boord van de KLM (World Business Class).

Een bijzondere aangelegenheid dus, want we proeven deze wijn op de begane grond…

Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2014

De kleur is helder en strogeel.
De uitgesproken neus komt in het begin iets scherp over, later neemt dat af. Mooi divers fruit van ananas, banaan, lychee en gele appel. Ook wat kalk en een lichte vanille hint.
Wat filmend en een tikje boterig op de tong. Ook hier vind je het exotisch fruit terug. Verder wat limoen, peer en honing. Fijne frisse zuren, aromatisch en licht kruidig. Vol van body, rond en breed.

Cono Sur Reserva Especial Chardonnay 2014 is een gerijpte Chardonnay met fraaie, frisse tonen en een interessante zoet-zuur balans die zorgt voor een levendige spanning. Cono Sur maakt hiermee zijn reputatie helemaal waar!

Score: 15,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.