Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018; een slimme keuze!

Waarom Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018 een slimme keuze is, zal ik u uitleggen…

Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018 is een Chileense wijn uit Valle del Cachapoal. Zover zo goed… Wat beter is dat ik deze wijn heb gekocht bij Albert Heijn en voor de prijs van € 6,49 (30% korting van € 9,99). Dat is een slimme keuze van mijzelf, want daarmee spaar ik toch best wat geld uit!

Een slimme keuze voor u, want deze wijn is een uiterst gelikte wijn en als u goed de foldertjes in de gaten houdt dan kunt u deze wijn voor een uiterst leuke prijs aanschaffen!

De wijn 2018 heeft een alcoholpercentage van 14,5% en…

Laat de wijn spreken!

Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018

De kleur van deze Carmenerewijn is zoals verwacht: vol, intens, diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. Vol donkerrood in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker tot zeer diepdonker. Zeer mooie diepe volle kleur. (2,9)
In de neus laat deze de wijn zien dat we hier te maken hebben met iemand die weet hoe je commerciële wijnen moet maken! Zeer gelijkt, smoothy, rond, met donker fruit van zwarte bramen en pruimen, met een ondertoon van stallucht en wat cacao. Rijp. Wat alcohol. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong komt deze Chileense wijn ook enorm smoothy, fluwelig en kogelrond over. Best wat alcohol, maar dat zit niet in de weg. Rood en zwart bramenfruit dat intens en breed overkomt. Wat cacao en wat specerijen (wat peper, eucalyptus en licht laurier). Ook zeker restsuikers. Hele zachte zuren. Op de mid-palate is het goed en ook in de breedte is het prima gesteld. De diepte is redelijk goed. In de afdronk neemt de zoete ondergrond ligt de overhand van het zwarte fruit. (6,8)

Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018 is in één woord te vangen: gelikt! Commercieel tot in de druiventoppen. Is dat erg? Nee, want wijn is gemaakt om van te genieten en zoals Cono Sur deze wijn heeft samengesteld, zullen er weinig mensen zijn die een tweede glas zullen afslaan. En daar is het toch allemaal om te doen? Hoog in zijn restsuikers waardoor de wijn zelfs wat zoet overkomt, maar net niet té zoet. Zoet spreekt mensen aan en deze wijnproducenten weten feilloos wat de gemiddelde mens beweegt. Gewoon een hele lekkere wijn die enorm veel mensen zal aanspreken. Echter, zelf mis ik de échte complexiteit en de verfijndheid van een topwijn in dit soort wijnen. Zeker zijn prijs waard (€ 9,99), maar als u het weet te kopen met een leuke korting (ik heb deze wijn met een korting van 30% gekocht) dan hebt u een medaillewinnaar in uw mandje! (2,4)

Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018 verdient van mij een totaal van 15,1 punten

Omdat deze Cono Sur Reserva Especial Carmenere 2018 prijswaardig is, maar zeker een medaille verdient als deze wijn in de aanbieding is (dus opletten wijnliefhebbers!) vind ik deze wijn een SLIMME KEUZE!

Drinken kan u het nu en zeker wel twee jaar houdbaar.

#albertheijn #proefrecensie #AH #ConoSur #Chili #wijngekken #wijn

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *