Cono Sur Organic Red Blend 2020, uitstekend rood voor alledag

Uit de Organic range van het Chileense wijnbedrijf Cono Sur proef ik na de Chardonnay nu een rode blend. Ook deze wijn komt goed voor de dag.

Cono Sur hoef ik eigenlijk niet meer te introduceren. Velen van ons kennen de wijnen van dit Chileense wijnbedrijf dat onlangs een B-Corporation certificaat heeft behaald, als bewijs voor hun sociaal en duurzaam ondernemen.

Afgelopen maandag proefde ik de Chardonnay uit de Organic range. Nu is het de beurt aan de rode variant. Deze biologisch geproduceerde wijn is gemaakt van drie druivenrassen: Cabernet Sauvignon (43 procent), Carmenere (29 procent) en Syrah (28 procent). Afgaand op deze rassen verwacht ik dan een wijn met wat stevigheid en body. Dat blijkt ook wel uit te komen.
De wijn heeft deels (50 procent) een houtopvoeding meegekregen in franse eiken vaten voor een periode van 12 maanden. De andere helft van de wijn heeft zijn rijpingstijd doorgebracht in stalen tanks. Alcoholgehalte is 13,5 procent. Ik draai de schroefdop open en schenk de wijn in het glas…

Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenere/Syrah 2020

Een vrij diepe donkerrode kleur met een intensiteit van 4 uit 5. In de rand zie ik iets purper.
In de neus veel fruitaroma’s van zwarte bessen en bramen. Wat tabak, lichtjes animaal en natte bosgrond. Rokerig. De aroma’s zijn wel een tikje vluchtig.
Wat rul en licht drogend op de tong. Bramen, confituur van rood fruit, cacao, zoethout en drop. Fijne, frisse zuren die mooi verweven zijn in het smaakpalet. Vrij stevig en vol van smaak, zoals verwacht. Niet log, de wijn drinkt plezierig weg.

Sappig rood uit Chili. De zuren zorgen voor frisheid tegenover het vele donkere fruit. Interessante blend en een prima wijn voor een scherpe prijs.

Score voor deze rode Organic blend van Cono Sur: 14,8 punten.

Verschillende wijnen van Cono Sur zijn verkrijgbaar AH. Deze rode Organic blend is verkrijgbaar voor de prijs van € 7,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *