Cono Sur Organic Chardonnay 2020, een goed glas wijn

Het Chileense wijnbedrijf Cono Sur heeft een prima reputatie. Ik proef een Chardonnay uit de Organic range.

Cono Sur is opgericht in 1993. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen: van wijnen voor alledag (bijvoorbeeld de bekende Bicicleta serie) tot aan de icoonwijnen Silencio en Occio.
Cono Sur heeft onlangs B-Corporation Certificaat behaald. Met dit keurmerk bewijst het bedrijf dat sociaal en duurzaam ondernemen centraal staat in hun handelen. B-Corp. bedrijven maken keuzes die niet alleen aandeelhouders, maar iedereen die te maken heeft met hun producenten ten goede komt, inclusief de aarde.

Deze Chardonnay maakt deel uit van de Bicicleta serie, zoals te zien is op het etiket. Deze wijn is echter biologisch geproduceerd en dat wordt aangeduid met de benaming “Organic”. Een klein deel van de wijn (5 procent) heeft in houten vaten gerijpt. Het alcoholpercentage is 13,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Cono Sur Organic Chardonnay 2020

Helder en licht goudgeel van kleur. De intensiteit is gemiddeld.
Een open neus, die goed loskomt. Licht zoete aroma’s van perzik, peer en iets banaan. Op de achtergrond wat natte kalk.
Rond en een tikje vettig in de mond. Geen boterachtige stijl. Gele fruitgelei en sinaasappelschillen. Een pepertje biedt wat tegenwicht aan het rijpe gele fruit, wat de overhand heeft. Toch is de wijn best wel fris, sappig en zuiver. Een goede zoet/zuur balans.

Een soepel, plezierig en correct glas Chardonnay. Een goed gemaakte wijn voor alledag van het Chileense Cono Sur, met een scherpe prijs/kwaliteit verhouding.

Score voor de Organic Chardonnay 2020 van Cono Sur: 14,9 punten.

De wijnen van Cono Sur zijn verkrijgbaar bij grootgrutter AH. Een fles van deze Organic Chardonnay wisselt voor de prijs van € 7,99 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *