Cono Sur Bicicleta Reserva Sauvignon Blanc 2020, een correcte allemansvriend

Het Chileense wijnbedrijf Cono Sur blinkt o.a uit in goede wijnen voor alledag tegen een redelijke prijs. Dat is ook het geval bij deze Sauvignon Blanc uit de Bicicleta serie.

Cono Sur is opgericht in 1993. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen: van wijnen voor alledag (bijvoorbeeld de populaire Bicicleta serie) tot aan de icoonwijnen Silencio en Occio.
Cono Sur heeft onlangs B-Corporation Certificaat behaald. Met dit keurmerk bewijst het bedrijf dat sociaal en duurzaam ondernemen centraal staat in hun handelen. 

Uit de Bicicleta serie proef ik de Sauvignon Blanc uit het oogstjaar 2020. Een wijn met 12,5 procent alcohol. Gemak dient de mens, want de fles is voorzien van een schroefdop. Het glas staat al klaar, dus intappen maar…

Cono Sur Bicicleta Sauvignon Blanc Reserva 2020

In het glas zie ik een fonkelend heldere, licht strogele kleur.
De neus is plezierig, uitgesproken en fris. Een hint van vers gemaaid gras, maar niet zo intens en stuivend als bij Nieuw-Zeelandse varianten. Iets zuivel. Veel citrusfruit en ananas.
Rond en licht romig op de tong met verkwikkende zuren die mooi verweven zijn. Gele fruitgelei, gele appel van het soort Goudreinet en wat honing. Een flinke hoeveelheid restzoet wat (voor mij) op de grens van het toelaatbare balanceert. Sappig en lieflijk van smaak.

Wederom is deze wijn uit de Bicicleta serie van Cono Sur te kwalificeren als een correcte wijn voor alledag. Een echte allemansvriend.

Score voor de Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva 2020: 14 punten.

Verkrijgbaar bij AH voor de prijs van € 5,99.

Een gedachte over “Cono Sur Bicicleta Reserva Sauvignon Blanc 2020, een correcte allemansvriend”

  1. Sorry hoor maar je reinste bocht ,
    Alsof het geheel al tot azijn is heworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *