Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir 2019; pittige lady

Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir 2019

Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir 2019 is een wijn die u toch wel vaak in de supermarkt kan tegenkomen en zo is deze Chileense wijn ook bij mij in het mandje terecht gekomen.

Voor de prijs hoef je het niet te laten liggen, want die is best aangenaam: € 5,99.

Daarvoor krijgt u een wijn die helemaal van Chili afkomstig is en gemaakt is van de Pinot Noir druif. 100% en als we het toch over percentages hebben: 13,5% aan alcohol krijgt u er gelijk bij.

Cono Sur Vineyards & Winery is opgericht in 1993, met visie op de productie van hoogwaardige, expressieve en innovatieve wijnen die de geest van de Nieuwe Wereld overbrengen. De naam Cono Sur verwijst naar de geografische ligging van de onderneming.  De wijnen worden met trots gemaakt in Zuid-Amerika’s Southern Cone, met aan de westelijke rand Chili en haar begaafde wijnvalleien. Het logo is een met de hand getekend silhouet van Zuid-Amerika.

Cono Sur is in 2013 wereldwijd uitgeroepen tot het 18e meest bewonderde wijnmerk. In 1995 waren zij de eerste wijnmakerij in Zuid-Ameika die synthetische kurken gebruikte.

Gewoon bij Albert Heijn gekocht en daarna bij mij op de proeftafel beland.

Laat de wijn spreken… 

Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir 2019

De kleur van deze Chileense Pinot Noir is zoals je het verwacht: licht rood over de tong en wat belegen in de rand. De diepte is redelijk en fonkelend. Helder en zuiver. (2,8)
In de neus laat de Reserva Pinot Noir wat belegen fruit zien van rode besjes, wat paddenstoelen/schimmel. Aards en viooltjes. Rond en vriendelijk. De neus komt goed los en is voldoende breed. (3,8)
Op de tong is deze Chileense Pinot Noir uit het jaar 2019 mooi rond en vriendelijk. Ook hier rode besjes/framboos met viooltjes, wat belegen en wat herfstig. Fris, sappig en smakelijk, meet een lichte neiging naar wat zoet Wat kaneel. Goed op de mid-palate en in de breedte en diepte is het prima. In de afdronk kaneel met droog rood fruit en licht gekruid. Licht witte peper. De afdronk is in lengte prima. (6,0)

Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir 2019 is geen zware wijn, maar meer een lady. Wel een lady met pit; een dame die haar neus niet ophaalt voor een beetje ‘handen uit de mouwen’ werk. Echt verfijnd kan je deze wijn namelijk niet noemen, maar wel een die zich openstelt. Open en eerlijk; dit is wat je krijgt en daar is niks mis mee. Ze houdt niets achter en dat is prijzenswaardig. (2,1)

Cono Sur Bicicleta Reserva Pinot Noir 2019 verdient van mij een totaal van 14,7 punten.

Drinken kan u het nu en houdbaar zeker wel twee jaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *