Cono Sur “Bicicleta” Pinot Noir 2012, Central Valley, Chili

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2012

Vandaag deel 2 uit onze PET-flesjes proeverij, een wijn van het bekende huis Cono Sur.

Deze flesjes met een inhoud van 18,7 cl, zijn nieuw aan boord van de KLM European Business Class. Groupe LFE is de verstrekker van de wijnen. Uiteraard zijn deze wijnen ook verkrijgbaar in een normale fles. De Mitra verkoopt de Pinot Noir uit de Bicicleta-serie voor de prijs van € 7,49.

Ik ontving wel een kritische opmerking over het fenomeen PET-fles, die ik u niet wil onthouden. “PET-flessen laten veel meer zuurstof door dan glas. Daarnaast zitten er zachtmakers in de grondstof die niet bevorderlijk zijn voor de smaak op lange termijn.”
Een opmerking die logisch klinkt. Voor de lange opslag zijn ze dus niet geschikt. Nu lijkt het mij ook niet de bedoeling om dit soort flesjes lang te bewaren, dus denk ik dat het in de praktijk met die negatieve effecten op de smaak wel mee zal vallen.

Terug naar de wijn. De Bicicleta is een prijsvriendelijke range wijnen van Cono Sur. Ze zijn verkrijgbaar in vele druivensoorten. Deze Pinot Noir heeft 13,5 procent alcohol. Ik ga eens proeven!

Cono Sur “Bicicleta” Pinot Noir 2012

Een medium diepe kleur, robijnrood. Bleekrood in de rand (2,5).
Wat prikkelend in de neus. Rode bessen en kersen, wat gesloten (2,7).
Zachte, fluwelige tannines op de tong. Iets vettig met een pepertje. Frisse zuren, beetje kruidigheid en een bittertje. Wat ijzerig en laurier (5,0).
Een soepele en toegankelijke wijn. Lichtvoetig en zacht van structuur (1,8).

Totaal 12,0 punten. Drinken 2014.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *