Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon Limited Edition 2016, Central Valley, Chili

Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon Limited Edition 2016, Central Valley, ChiliDe wijnen van het grote en invloedrijke wijnhuis Cono Sur zijn tegenwoordig te koop bij elke Albert Heijn supermarkt.

De ene invloedrijke onderneming heeft de andere invloedrijke onderneming gevonden en samen zijn ze iets moois begonnen.

Wijngekken.nl heeft meerdere wijnen van Cono Sur mogen proeven (tik ‘Cono Sur’ maar eens in op ons zoekscherm) en dan kunt u zelf zien dat de wijnen van Cono Sur van een stabiel en hoog niveau zijn.

Deze Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon Limited Edition 2016 hadden we nog niet geproefd en deze belandde in het winkelkarretje tijdens het wekelijks boodschappen doen. Volgens mij ligt de prijs op zo’n € 9,99. Annemarije Burger wees mij erop dat deze wijn verkrijgbaar is bij de Albert Heijn voor maar € 5,99 en dat is een koopje voor deze wijn!

Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon Limited Edition 2016 heeft een alcoholpercentage van 13% en dat valt dus wel mee voor een Chileense wijn.

Laat de wijn spreken.

Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon Limited Edition 2016

Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon 2016 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong met een donkerrode/rode rand. De diepte is zeer diep donker. Mooie volle kleur.
In de neus is deze Chileen mooi rond en laat rond pruimenfruit en rode bessen zien. Ook wat groene paprika. Ook wat stal. De neus komt redelijke los.
Op de tong laat Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon 2016 ook het pruimenfruit zien met groene paprika en kruiden (laurier). Soepel en makkelijk drinkend. Lichtjes droog van de tannine. Op de mid-palate is het redelijk alsmede in de diepte en breedte. Zachte zuren houden het in balans. Een goede smakelijke en sappige afdronk.
Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon 2016 is echt een wijn die veel wijnliefhebbers zal aanspreken, want het is namelijk nergens vervelend, geeft voldoening en heeft genoeg smaak. Mist wel wat diepgang en breedte en dat illustreert dat dit een wijn is die voor een redelijke prijs te koop moet zijn.

Cono Sur is een hele bekende wijnproducent in Chili en net zoals Errazuriz weten zij wijnen te maken voor een groot publiek en kwalitatief gezien zit het wel snor.

een totaal van 14,2 punten

Nu heerlijk te drinken (altijd ietsjes koelen) en houdbaar voor een paar jaar.

#wijn #AH #ConoSur #CabernetSauvignon #proefrecensie #Wijngekken #Chili #wine #tastingnote #Albertheijn