Cono Sur Bicicleta 2013, Cabernet Sauvignon, Valle Central, Chili

cono sur bicicleta, cabernet sauvignon, chili

Valle Central, het lijkt wel of alle wijnen uit Chili daarvandaan komen.

De Bicicleta serie van Cono Sur is speciaal voor de Tour de France 2015 gemaakt. De hele serie is de ‘huiswijn’ van de Tour van 2015. Frankrijk is passé met zijn wijnen en nu in Chili aan de beurt.

Valle Central is meer dan de bulkwijnensector van Chili. Valle Central heeft meerdere subvalleien die hier hun eigen microklimaat hebben. Wijnen die zich met de subtop van de wereld kunnen meten.

Deze late proloog van de Cabernet Sauvignon heeft nog veel kilometers in te halen. De andere renners zijn al diep in Frankrijk gearriveerd en de finish is al in zicht. Dus moet deze Cabernet Sauvignon-renner zich haasten. Te koop bij de Mitra voor € 5,99.

 

Geproefd:

Cono Sur Bicicleta 2013, Cabernet Sauvignon, Valle Central, Chili

Kleur: helder roodpurper. Goede diepte op de tong. In de rand iets dun / 2,7

Neus: groene groente met vers rood en zwart fruit en zwarte bes. Medium diepe en volle neus en die komt goed los / 3,4

Smaak: verse zwarte bessen, tijm met zwoele en rijpe tannine. Medium body en veel fruit met genoeg zuren. Een medium body en afdronk / 5,6

Conclusie: rijp en structuur. Mooi en medium complex fruit. Wel mis ik wat structuur en lengte in de body en afdronk, maar tegenover staat veel en mooi fruit. Zeer goede prijs/kwaliteit. Zeker kans op een Touroverwinning / 1,8

XX ster / 13,5 punten

Martin Reageren?

Mail naar me. Je kan ons volgen via facebooktwitter of google+!