Conde de Arraiolos Wit, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Conde de Arraiolos Wit, Vinho Regional Alentejano, PortugalDe Conde de Arraiolos Wit wordt geleverd zonder jaaraanduiding. Een witte uitbundige wijn uit het zuidoosten van Portugal met vreemde druivenrassen.

Alentejo of Alentejano ligt in het zuidoosten van Portugal. Een rijke streek wat betreft wijn en eten. De bevolking is daarentegen vrij arm, de rijkere Portugezen wonen meer in de kuststreek.

Alentejo wijnen daarentegen heeft veel te bieden. Zeer aantrekkelijke wijnen voor een relatief lage prijs. Deze Conde de Arraiolos Wit is te koop bij Portugal expert en importeur Alentejo wijnen. Je vindt hem op http://www.alentejowijnen.nl/, een zeer mooie website waar je bijna alles kunt kopen wat te maken heeft met Alentejo.

Niet alleen de wijnen zijn mooi, maar ook alle andere heerlijkheden op de website. Deze Conde de Arraiolos Wit kost je bij Alentejo wijnen € 11,95.

De druivenrassen die gebruikt zijn voor deze Conde de Arraiolos Wit zijn de inheemse druiven Arinto, Antao Vaz en de Perrum. Waarschijnlijk druivenrassen waar je nog nooit van gehoorde hebt, maar dat maakt het juist spannend.

 

Geproefd:
Conde de Arraiolos Wit uit Alentejo in Portugal

Kleur: de kleur is licht strogeel en in de rand lichtgeel / 2,6

Neus: de neus is rijp met tropische tonen met een klein romig toontje. Ook een frisheid zit er in de neus, een frisheid van limoenen en wat citroen. De neus is rechttoe rechtaan en verfrissend, een frisse neus die je niet uit Alentejo snel zou verwachten. De neus is diep en vol / 3,4

Smaak: Ook de smaak heeft fris fruit met limoen, maar ook tropische tonen. Tevens zit er in de smaak ook de romigheid in van de neus, maar dan meer richting walnoot en peer. Dik en rijp en je proeft de zonkracht. De smaak is vol, uitbundig en de afdronk is lekker lang / 6,1

Mijn eindoordeel over de Conde de Arraiolos Wit uit Alentejo:
De Conde de Arraiolos Wit is een uitbundige wijn waar je de zon in proeft. Nergens ruw of met hoekjes, maar lekker rond. Toch heeft de wijn complexe tonen door het gebruik van de druivenrassen Arinto, Antao Vaz en Perrum. Een lekkere blend met frisse tonen die zeker in de zomermaanden best smaken / 1,8

Dus geef ik deze mooie Alentejano een totaal van 13,9 punten

Tags: #condearraiolos #alentejo #portugal