Conde de Arraiolos, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Conde de Arraiolos
Conde de Arraiolos is een plezierige rode blend uit Alentejano.

Conde de Arraiolos is afkomstig van het huis Herdade das Mouras de Arraiolos, gelegen in de wijnstreek Alentejo. Het is een groot en modern wijnbedrijf, met ongeveer 227 hectare aan wijngaarden. De moderne “winery” heeft een oppervlakte van 4.700 vierkante meter, waarin zich o.a 300 barriques bevinden. De opslagcapaciteit van de winery bedraagt zo’n 5 miljoen liter.

Conde de Arraiolos

Deze Conde de Arraiolos is een assemblage van de druivensoorten Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet en Syrah. Een mix van inheemse en mondiale soorten dus.
Trincadeira is zo’n inheemse soort, die in bijna heel Portugal wordt verbouwd onder verschillende synoniemen.
Aragonez is de naam van de druif die de Portugezen hebben gegeven aan de druif die meer bekend staat onder de naam Tempranillo.
De Alicante Bouschet is wel een bijzondere druif. Het is namelijk een blauwe druif met gekleurd vruchtvlees. Deze soort noemt men teinturier. Alicante Bouschet is een kruising tussen Petit Bouschet en Grenache Noir.
En de Syrah, die kennen we wel, toch?
De wijn heeft 13 procent alcohol en de flesafsluiter bestaat uit een kurk. Opmerkelijk detail: op de etiketten is geen oogstjaar te vinden.

Alentejo wijnen is de verkoper van wijnen uit Portugal en specialist van wijnen uit Alentejano. Een prachtig assortiment uit wijnland Portugal! Deze Conde de Arraiolos heeft een prijs van € 11,95.

Conde de Arraiolos

Een medium diepe robijnrode kleur, in de rand purperrood en bleek uitwaaierend.
Een geurige en iets zoete neus. Kersen- en frambozenfruit, perendrups en rode rozen. Ook wat eucalypthus en een aangename vanille touch. Prettige neus.
Op de tong rond en iets gepeperd. Mooie fruitaroma’s van zwarte kersen. Cassis en wat salmiak. Zuidelijke, gestoofde warmte. Redelijk mild qua tannines en zuren. De afdronk is wat kort. Medium van body en soepel.

Conde de Arraiolos is een plezierige en open wijn. Sappig, fris en ongecompliceerd. Niets mis mee, gewoon lekker van genieten, that’s it!

Score: 13,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.