Comte de Saint Aignan Pinot Noir 2015, Vin de France, Frankrijk

Comte de Saint Aignan Pinot Noir
We proeven een Pinot Noir, afkomstig uit de Loire en te vinden bij de supermarkt.

De wijnmakerij van Comte de Saint Aignan is gevestigd in het plaatsje Seigy (regio Centre-Val de Loire). Er worden 3 soorten wijn gemaakt: een Touraine Sauvignon Blanc, een rosé gemaakt van de Pinot Noir en deze rode wijn, die voor 100 procent gemaakt is uit de Pinot Noir.
De website zegt het volgende over de vinificatie: “De druiven van de wijngaarden op deze unieke klei en kalkrijke grond worden machinaal geoogst. Een koude maceratie van een week wordt toegepast om de kleur eerder te extraheren. Dan start de alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks, die ongeveer 7 dagen duurt.”

De wijnen van Comte de Saint Aignan zijn verkrijgbaar bij de supermarktketen PLUS. Een fles van deze Pinot Noir ligt daar in de schappen voor de prijs van € 6,49.

We ontkurken de fles en gaan kijken wat deze Pinot Noir ons te bieden heeft…

Comte de Saint Aignan Pinot Noir 2015

Een medium diepe, robijnrode kleur. In de rand wat bleekrood uitwaaierend.
Het is aardbeien- en kersenfruit wat de boventoon vormt in de neus. Ik ruik ook wat florale tonen. De geur is wel wat fragiel en vervliegend in het glas.
Sappig in de mond met redelijk zachte tannines. Kruidig. Er zitten wel wat zuren in die de wijn een “bite” geven en het geheel een tikje body geven. Deze Pinot Noir heeft fijn kersenfruit. Het mist wel wat lengte. Soepel.

Comté de Saint Aignan Pinot Noir is een aangename, ongecompliceerde fruitige wijn. Niet onaardig, maar dit is geen wijn die echt opvalt.

Score: 12,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.

Comte de Saint Aignan Pinot Noir

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #plus #vindefrance #pinotnoir #loire