Colombe de Peyrou 2009, AC Castillon Côtes de Bordeaux, Frankrijk

Colombe de Peyrou 2009

Deze Colombe de Peyrou is de tweede wijn van Chateau Peyrou, een jong biodynamisch wijnbedrijf.

Cathérine Papon is de eigenaresse van Chateau Peyrou en behoort tot de meeste dynamische, jonge wijnbouwers van de nieuwe school in Bordeaux. De wijnen op dit domein worden biologisch gecultiveerd. Cathérine Papon is dé voortrekker van biodynamische wijnbouw in de Bordeaux, hetgeen in deze toch traditionele wijnregio vrij uitzonderlijk is.
Het domein heeft de aandacht van wijngoeroe Robert Parker ook getrokken; de wijnen van Chateau Peyrou scoren goed, een 95 op een schaal van 100 is natuurlijk niet mis! De wijngaarden liggen te Saint Magne de Castillon, op de grens met Saint-Emilion.

De trotse leverancier van deze wijn is Olverrewijn.nl, een fraaie wijnwebwinkel met een breed assortiment. De prijs van een fles Colombe de Peyrou bedraagt € 14,95. Degustation!

Colombe de Peyrou 2009

Een dieprode en flink geconcentreerde kleur. Helder. In de rand iets bleekrood met mooie tranen in het glas (2,8).
In de neus moerbei, donker rijp fruit en vanille. Gedistingeerd. Wat houttonen en rokerig. Iets mint (3,7).
Op de tong chocolade, mocca en cacao. Warm en zwoel. Vol zacht en rijp bessen- en bramenfruit. Een subtiel bittertje, romig, vlezig en vol. Iets gestoofd en wat laurierdrop. Een fors alcoholpercentage van 14,5 procent, maar de wijn is intens en goed in balans (7,2).
Een absolute kwaliteitswijn. Een stevige wijn, vol met donker fruit. Hierin proef je de kracht en finesse van een werkelijk groots oogstjaar (2,6). Een dikke bronzen medaille!
Rest de vraag, hoe goed is de eerste wijn?

Totaal 16,3 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!