Coloma Alarije 2019; een bijzondere en unieke Spaanse wijn

Van deze Coloma Alarije 2019 worden maar 5.000 flessen gemaakt en dat maakt deze wijn dus heel bijzonder. Limited Edition dus!

Op de website van GRANADAWIJNEN.NL lees ik het volgende:

granada wijn

Toen wijnmaakster Amelia Coloma in 1997 het stokje van haar vader overnam, was er vrijwel niets meer over van deze voormalige ‘vergeten’ druif uit Extremadura. De wijnmaakster heeft er 10 jaar naar gezocht. Ze nam talloze monsters van stokken van enkele oude locaties in Extremadura om er vervolgens een dna-analyse op los te laten. Dit om met zekerheid te bepalen dat het inderdaad om 100% alarije ging. En die zoektocht en experimenteerdrift wordt rijkelijk beloond. Wát een bijzondere wijn!

100% alarije (van het Arabische woord “al’arís” wat kruipende wijnstok betekent). Alarije is een bijna uitgestorven autochtone/inheemse druif uit Extremadura. Deze wordt voor het eerst in een boek uit 1488 onder deze naam schriftelijk vermeld als de belangrijkste variëteit in de regio Extramadura. Deze variëteit is goed aangepast aan de hitte en de droogte van het klimaat en de grond. De druif levert wijnen met voldoende zuren in een kort, heet groei seizoen. 

Altijd interessant wat de verkoper en importeur van de geleverde wijn weet te vertellen over zo’n wijn. Uit alles straalt gewoon passie, interesse en liefde voor de wijnproducten en wijnproducenten. Granada Wijnen is zo’n passie-wijnimporteur en die passie willen ze met u delen!

Coloma Alarije 2019 is niet alleen een bijzondere wijn, maar het is ook een te kopen wijn! U kunt deze toch wel bijzondere wijn kopen bij granadawijnen.nl en wel voor € 12,50. 12,5% aan alcohol.

Laat de wijn spreken!

Coloma Alarije 2019

De kleur van deze Coloma Alarije 2019 is helder en zuiver. Lichtgeel met een licht groenige zweem, dat duidt op een zeer jonge wijn. Ook de rand geeft een witgouden fonkeling met een groenige frisse zweem. Jonge frisse kleur. (2,7)
In de neus duidelijk buxus, wat menigeen op een verkeerd been zet. Sauvignon Blanc wijnen willen ook vaak een buxusneus afgeven, maar dit is toch zeker een andere druif! Ook wat groente en kruiden. Neus komt goed los. (3,8)
Op de tong een frisse, makkelijk drinkende wijn die rond en best smakelijk overkomt. Ook hier is het duidelijk buxus dat de trom slaat. Met wat kruiden. Zacht en zoals gezegd: makkelijk drinkend.  Wat lychee. Zachte zuren (dat in tegenstelling van menige Sauvignon Blanc). Redelijk op de mid-palate en ook redelijk in breedte en diepte. Geen bodyvolle wijn en het mist wat structuur. In de afdronk is het toch wat minder vol, maar qua lengte is het voldoende. Ook wat ziltig. (5,7)

Coloma Alarije 2019 is een verfrissende Spaanse wijn van een apart druivenras. Een ‘vergeten’ druivenras, die zeker terug mag komen! Het is namelijk een leuke wijn die wat weg heeft van menige Sauvignon Blanc wijn, maar op de tong laat de wijn wat meer zachte zuren zien met wat meer kruiden. Wel makkelijk drinkend en plezierig. Zeker wel aan te bevelen, als je eens wat anders wilt proeven. Heerlijk om op een terras van te genieten! (2,1)

Coloma Alarije 2019 verdient van mij een totaal van 14,3 punten.

Drinken doet u het nu. 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *