Collezione di Paolo 2015, IGT Rosso di Toscane, Italië

Collezione di Paolo 2015, IGT Rosso di Toscane, Italië

Van de mooie glooiende warme heuvels van de Toscane komt deze pure Italiaanse Collezione di Paolo 2015.

Rechtsreeks van de wijnboer himself en in dit geval hebben we het over Paolo Masi.

Paolo Masi zwaait de scepter over de wijnboerderij, die een fantastisch uitzicht heeft op de Argomenna vallei aan de ene kant en de rechteroever van de rivier de Sieve aan de andere kant. Sinds 1930 is de familie Masi eigenaar van dit domein.

Al drie generaties lang voert de familie onderzoeken en experimenten uit om de kwaliteit van de wijngaarden, en daarmee de wijnen, naar een nog hoger niveau te brengen. En dat is Paolo Masi gelukt. Hij heeft de Sangiovese, die zo’n veertig jaar geleden behoorlijk aan populariteit inboette, als een Phoenix uit de as doen herrijzen.

Italië is mooi, de wijnen nog mooier

Zoals gezegd bestaat deze wijn hoofdzakelijk uit de pure Italiaanse druif: de Sangiovese (95%) en een beetje uit de Colorino (5%).

Deze blend zorgt voor een smakelijke roodfruitige wijn die te koop is voor maar € 44,95 (maar dan krijgt u er wel ZES geleverd!).

Wijnoutlet.nl is de wijnimporteur en als u interesse hebt dan kunt u ze bestellen middels onderstaande banner (kijk naar tabblad “bij de wijnboer”).

Collezione di Paolo 2015 heeft een alcoholpercentage van 13%.

We gaan proeven….

Collezione di Paolo 2015

Collezione di Paolo 2015 heeft een mooie volle donkerrode kleur over de tong die overgaat in warm rood in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Knappe kleur. (2,8)
In de neus heeft Collezione di Paolo 2015 smakelijk roodfruit, wat aards en mooi rond. Collezione di Paolo 2015 is wat vegetaal en lekker kruidig. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong is Collezione di Paolo 2015 best een smakelijke wijn. Lekker fruitig en genoeg zachte zuren. Mooi rond en licht droog. Licht salmiak. Collezione di Paolo 2015 laat roodfruit (rode bramen/kers) zien, is kruidig en wat aards/vegetaal. Wat vlak en niet heel breed en diep. Collezione di Paolo 2015 is redelijk op de mid-palate en heeft een goede wat kruidige afdronk. (5,5)
Collezione di Paolo 2015 is een prima Italiaanse wijn voor de prijs waarvoor het te koop is. Kan je best wel eens proberen! (2,0)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 14,0 punten {80PP} **

Collezione di Paolo 2015 geeft precies de wijn voor een hele leuke prijs. Spreekt de wijn u aan dan garandeer ik u: u zal niet teleurgesteld zijn.