Clos de Trias Vieilles Vignes 2007, AC Ventoux, Rhône

Clos de Trias Vieilles Vignes 2007

De Noor Even Bakke is de trotse eigenaar van Clos de Trias uit de Ventoux, een wijngebied gelegen in de Zuid-Rhône wat aan populariteit wint.

Clos de Trias (25 hectare waarvan 5 hectare nog onbeplant) is sinds 2007 eigendom van de Noor Even Bakke en vormt een goed voorbeeld van de positieve ontwikkelingen binnen de AOC Ventoux. Het domein beschikt over 37 verschillende percelen (en navenant verschillende terroirs), deels op de noordhelling van de Dentelles.

Deze biodynamische wijn is een assemblage van 96 procent Grenache (stokken van gemiddeld 60 jaar oud) en 4 procent Syrah. De druiven zijn handmatig geplukt en 85 procent ontsteeld; natuurlijke gistcellen, 45 dagen maceratie in kleine vaten zonder temperatuurcontrole; regelmatige remontage. Meer info over onder andere het vinificatieproces vind je HIER.

RhoneValueWines, gespecialiseerd importeur van Rhônewijnen, biedt deze mooie Ventoux aan voor de prijs van € 20,50. Ik had de wijn al eens (vluchtig) geproefd op een grote proeverij, georganiseerd door het wijntijdschrift Perswijn, maar onlangs was ik in de gelegenheid om een fles rustig en analytisch te beoordelen. Dégustation!

Clos de Trias Vieilles Vignes 2007

Een diepe kleur, donkerrood, in de rand wat bleekrood (2,6).
In de neus aardbeien en bramen, laurier en vuursteen. Een wat gesloten indruk (3,4).
Stevig en gepeperd op de tong. Fors en krachtig. Veel geconcentreerd fruit en wat vurig. Bessen-confiture en wat gestoofd fruit. Ronde structuur met veel tannines en een enorme robuustheid. Vol en dik (7,1).
Wat een power! Wat ongepolijst, maar de intense smaakfacetten bieden veel hoop voor de toekomst. De neus blijft iets achter. Wellicht is het raadzaam de wijn te decanteren. Een wijn met bewaarpotentieel (2,5).

Totaal 15,6 punten. Drinken 2014 tot 2020.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!