Clos de Nouys Demi Sec 2017, weer eens wat anders

Clos de Nouys Demi Sec 2017 komt uit de Vouvray en dat ligt in het Loire wijngebied.

Deze witte Vouvray is niet zo maar een Vouvraywijn. Nee, dit is een demi sec en als u een klein beetje wijnwijsheid hebt, dan weet u dat we hier te maken hebben met een wat zoetere wijn.

Natuurlijk gemaakt van de Loiredruif bij uitstek: de Chenin Blanc en wel van 35 jaar oude wijnstokken. Deze druivenstokken produceren weinig kwantiteit, maar veel kwaliteit. Superrijpe druiven lenen zich bij voorbaat voor wat zoetere wijnen, want er zit namelijk voldoende suiker in.

Deze witte Vouvray is te koop bij de WIJNBEURS en wel voor een prijs van € 13,99. CHECK HIER DE PRIJS! 

Laat de wijn spreken!

Clos de Nouys Demi Sec 2017

De kleur is lichtgeel tot geelgoud over de tong. In de rand mooi vol geelgoud met een zeer mooie fonkeling. Helder en zuiver. (2,8)
In de neus laat deze Vouvraywijn diverse fruittonen los zoals peer, perzik en wat abrikoos. Rond. De neus komt redelijk los. (3,2)
Op de tong is Clos de Nouys Demi Sec 2017 heerlijk fris en superfruitig. Mooie fruittonen gecombineerd met zuren die weliswaar aanwezig zijn, maar niet agressief. Subtiele, maar wel aanwezige zuren. De fruittonen uit de neus komen ook terug in de smaak : peer, perzik en abrikoos. Wel zeer rijp en dus komt het fruit tot aan het zoete toe (restzoet?). Licht honing. Redelijk goed op de mid-palate en goed in diepte en breedte. De afdronk is goed en begint met het zoete van de honing en eindigt met een licht sinaasappelschil bittertje voor de bite. (6,6)

Clos de Nouys Demi Sec 2017 is een wijn voor weer eens wat anders. Het zuur in combinatie met het licht zoete en het vele fruit geven een wijn die weer eens wat anders is dan anders. Als je van wijn houdt moet je ook wel eens wat anders proeven en ik kan u zeggen dat dit geen straf is hoor! 😉 Voor het aperitief, maar ook voor een eetwijn (salades en oosterse gerechten). (2,3)

Clos de Nouys Demi Sec 2017 krijgt van mij een totaal van 14,9 punten.

Drinken kan u het nu en de wijn is zeker wel een paar jaar houdbaar.

#wijn #wijnbeurs #Vouvray #ClosdeNouys #Loire #demisec #CheninBlanc #proefrecensie #tastingnote 

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!