Clearwater Cove Sauvignon Blanc 2016, Marlborough, Nieuw-Zeeland

Clearwater Cove Sauvignon BlancClearwater Cove Sauvignon Blanc is de naam. Een bekende en populaire wijn uit Marlborough, Nieuw-Zeeland.

Clearwater Cove Sauvignon Blanc wordt geproduceerd door Yealands Estate, wat wordt geleid door de markante Peter Yealand, een grote naam in de Nieuw-Zeelandse wijnwereld. Yealands Estate is gevestigd in de Awatere Valley in de wijnregio Marlborough, op de uiterste noordoostelijke punt van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland.

De beroemde Marlborough wijnregio, vooral beroemd om zijn Sauvignon Blancs, is omringd door bergen en de zee. Een combinatie van fel zonlicht, weinig neerslag en koele temperaturen geeft een uitdagend klimaat voor wijnbouw.
Nieuw Zeeland heeft een prachtig klimaat voor druivenrassen die houden van koel weer. Vooral de Sauvignon Blanc, de Pinot Noir, maar ook de Pinot Gris gedijt hier zeer goed. Wel worden er op het noordereiland, waar het veel warmer is, gebruik gemaakt van andere druivenrassen. Bijvoorbeeld de Merlot, maar ook de bekende Italiaanse Sangiovese gooien hier hoge ogen.

Een fles Clearwater Cove Sauvignon Blanc 2016, Marlborough, Nieuw-Zeeland kost u € 11,99 bij Gall&Gall en eerlijk gezegd vind ik dat wat aan de hoge kant. Maar let op, deze wijn is regelmatig in de aanbieding en dan wordt de aankoop van één of meerdere flessen een stuk aantrekkelijker…

Er zit 12,5 procent alcohol in deze Clearwater Cove Sauvignon Blanc en de fles is voorzien van een schroefdop.

Clearwater Cove Sauvignon Blanc 2016

De Clearwater Cove Sauvignon Blanc 2016 is helder en bleekgeel van kleur.
Een uitgesproken, open neus. Nat gras, groene appels, perzik en munt. Geurig en levendig.
In de mond het fruit van sappige Granny Smiths appels, limoen, kruisbes en ananas. Eetlustopwekkende, knisperend frisse zuren. Iets schraal met een grapefruit-bittertje.

Clearwater Cove Sauvignon Blanc 2016 is een frisse, strakke wijn met een aromatische smaak. Uitermate geschikt als aperitief.

Dus krijgt de Clearwater Cove Sauvignon Blanc een totaal van 13,2 punten

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.