Churchill’s Late Bottled Vintage Port 2007, Portugal

Churchills LBV 2007

Het huis Churchill’s is eigenlijk een nieuwkomer in de wereld van port.

Churchill’s is een relatief nieuw porthuis. Het huis werd opgericht in 1981 door John Graham. Ja inderdaad, familie van dat andere bekende porthuis: Graham’s.
De nieuwe firma kreeg de naam Churchill’s Graham, aangezien John Graham getrouwd is met een vrouwelijke telg uit het geslacht Churchill’s.
Om verwarring te voorkomen wordt de naam Churchill’s gebruikt op de flessen port. Het bedrijf heeft in korte tijd een zeer goede reputatie opgebouwd.

We proeven een Late Bottled Vintage Port uit het prachtige oogstjaar 2007. De prijs van een dergelijke fles ligt rond de 22-23 euro.

Churchill’s LBV 2007

Churchill’s LBV 2007 is helder en geconcentreerd dieprood van kleur. Redelijk vol in de rand met olie-achtige tranen in het glas.
Een indringende en intense neus van zwarte bessen en zoete kersenbonbons. Honing, wat zuivel en natte aarde. Goed open en breed.
In de mond meteen rijk en zoet. Kokos, melkchocolade, eucalypthus en zoethout. Veel rijp fruit van bessen en zwarte kersen. Alcoholisch en vurig met redelijk frisse zuren als tegenhanger.

Churchill’s LBV 2007 is een zoete stijl LBV-port van de beste soort. Goed vol en in balans. De uitstekende jaargang laat zich dan ook zien. Verleidelijk lekker. Een mooi stuk oude cheddarkaas erbij en je hebt een feestje!

Score: 17,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2030.