Chiusa Grande Vinosophia Trebbiano d’Abruzzo 2019, mollig maar elegant

Uit de serie Vinosophia van het huis Chiusa Grande ontbrak nog een beoordeling van de Trebbiano d’Abruzzo. Ik ben natuurlijk niet te beroerd om ook deze wijn nog te proeven.

Nog even om uw geheugen op te frissen: Chiusa Grande is een in 1994 opgericht wijnhuis, gevestigd in Nocciano, provincie Pescara in de regio Abruzzen. Het huis heeft ongeveer 55 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking. Hierin staan verschillende inheemse druivenrassen maar ook “internationale” rassen. Het huis produceert een uiteenlopend scala aan wijnen in de soorten wit, rood, rosé en mousserend. De wijnen van Chiusa Grande worden op biologische wijze geproduceerd.

Deze wijn is voor 100 procent gemaakt van de Trebbiano d’Abruzzo en deze druif is één van de Trebbiano-rassen. Een belangrijke druif in de regio Abruzzen, want er is een DOC naar vernoemd. Geen houtrijping; de wijn is opgevoed in stalen tanks. Alcohol is 12,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Deze wijn is afkomstig van Wienaldi Wines, een wijn(web)shop gespecialiseerd in Italiaanse wijnen, gevestigd in het Noord-Hollandse De Rijp. Iedere vrijdagmiddag kunt u hier wijnen proeven én kopen!
De wijnen van Chiusa Grande gaan helaas uit het assortiment, dus sla uw slag!

Chiusa Grande Vinosophia Trebbiano d’Abruzzo 2019

Helder en licht goudgeel in het glas. Een vrij intense kleur. De wijn laat mooie tranen achter.
Een licht oxidatieve neus, wel plezierig overigens. Fruitaroma’s van gele pruimen, abrikoos en rijpe peer. Wat zonnebloemolie. De aroma’s zijn wel wat ingetogen.
Rond, licht tintelend en iets vettig/romig in de mond. Wat tannine op de tong. Gele fruitgelei, banaan, ananas, mango en honing. Iets ijzerig. Fijne zuren die als een rode draad door het sappige smaakpalet lopen en die spierkracht geven aan de wijn.

Mooie, iets mollige Trebbiano d’Abruzzo met een licht frisse, minerale ondertoon. Wijnen van deze druif zijn ook geschikt om te bewaren. Over het geheel genomen doen de wijnen uit de Vinosophia-serie het goed.

Score voor de Vinosophia Trebbiano d’Abruzzo 2019 van Chiusa Grande: 14,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *