Chiusa Grande Vinosophia Passerina 2018, verfijnd en vol

Een fijne witte wijn uit de Italiaanse regio Abruzzen, gemaakt van de inheemse Passerina druif.

Chiusa Grande is een in 1994 opgericht wijnhuis, gevestigd in Nocciano, provincie Pescara in de regio Abruzzen. Het huis heeft ongeveer 55 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking. Hierin staan verschillende inheemse druivenrassen, zoals deze Passerina, maar ook “internationale” rassen zijn vertegenwoordigt. Het huis produceert dan ook een uiteenlopend scala aan wijnen in de soorten wit, rood, rosé en mousserend. De wijnen van Chiusa Grande worden op biologische wijze geproduceerd.

Deze wijn uit de serie Vinosophia is voor 100 procent gemaakt van Passerina druiven. Na de gisting wordt de “grove droesem” gescheiden, terwijl de fijne droesem ongeveer 2 maanden in contact blijft met de wijn. Gedurende deze periode vind bâtonnage plaats. Aan het einde van deze periode wordt de wijn overgeheveld in stalen tanks. Na ongeveer 3 maanden wordt de wijn gebotteld.

Deze wijn is afkomstig van Wienaldi Wines, een wijn(web)shop gespecialiseerd in Italiaanse wijnen, gevestigd in het Noord-Hollandse De Rijp. Iedere zaterdagmiddag kunt u hier wijnen proeven én kopen. In het prachtige assortiment zijn wijnen te vinden uit verschillende regio’s van Italië.

Chiusa Grande Vinosophia Passerina 2018

Helder goudgeel van kleur. Veel tranen/glycerine. Een intense kleur.
In de open neus aroma’s van blanke rozijnen, rijpe peer, perzik en lychee. Een snufje honing.
Rond en romig in de mond met vrij zachte zuren. Walnoot, amandel, citrus en perendrups. Rijp fruit met een tikje mineraliteit. Sappig en soepel met een mooi frisje erin.

Fijne ronde wijn van de inheemse Passerina met een volle smaak, zonder dat het dik/log wordt. Vanaf nu nog zeker 2-3 jaar goed houdbaar.

Score voor de Chiusa Grande Vinosophia Passerina 2018: 15 punten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *