Chemin de Moscou 2013, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Chemin de Moscou 2013, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Domaine Gayda is de ‘maker’ van Chemin de Moscou 2013 en dan heb je er een op tafel staan!

Domaine Gayda heeft namelijk een naam; een grote naam daar in het verre Zuid Frankrijk.

Domaine Gayda kan je vinden in de Languedoc, ongeveer 25 km ten zuidwesten van Carcassonne. De Franse wijnen hebben veel concurrentie van de Nieuwe Wereld, zoals bijv. Chili, Argentinië en Australië en Domaine Gayda is niet bang om de strijd aan te gaan met hen.

Echter, de Franse wetgeving loopt Domaine Gayda een beetje voor de voeten, want veel valt er niet te experimenteren met appellationwijnen en dus richt dit domein zich vooral op de ‘gewone’ Pays d’Oc wijnen. Voor deze wijnen zijn de regeltjes wat soepeler en kan je beter luisteren naar de consument en je kan experimenteren of je leven er van af hangt. Je krijgt echter geen toestemming om AC op je etiket te zetten.

So what! Denken ze daar bij Domaine Gayda!

Domaine Gayda denkt als Dirk Vermeersch

Nu wil ik er hier bij zeggen dat deze handelswijze niet beperkt is bij alleen Domaine Gayda. Nee, ook Le Plan–Vermeersch in de Rhone doet zijn eigen ding en vindt zijn eigen weg. Dit alles om betere wijnen te maken en ook Dirk Vermeersch van Le Plan-Vermeersch wordt hiervoor gestraft. Dit kan hem niet bommen! Kijk maar eens op zijn website en de vele prijzen die hij heeft binnengesleept voor zijn prachtige wijnen en niet in de laatste plaats heeft Dirk ook bij Wijngekken.nl vele mooie dikke medailles binnengesleept!

Weer even terug naar Domaine Gayda. Zij werken overigens geheel biologisch, met veel respect voor de omgeving en natuur.

Deze Chemin de Moscou 2013 is een blend van 65% Syrah, 35% Grenache, 5% Cinsault en heeft een alcoholpercentage van maar liefst 14%.

Verkrijgbaar bij vele speciaalzaken voor een prijs rond de € 23,50. Even zoeken op Google voor de beste prijs

We gaan proeven…

Chemin de Moscou 2013

Chemin de Moscou 2013 heeft een mooie volle egale diepdonkerrode kleur over de gehele tong. Vol rood in de rand. De diepte is diepdonker. Chemin de Moscou 2013 heeft een mooie volle kleur. (2,9)
In de neus heeft Chemin de Moscou 2013 heerlijk rond fris rood fruit. Bramen/framboos en rode bessen komen je tegemoet. Wat aards is Chemin de Moscou 2013 ook. Ook iets alcoholisch en met wat hout. De neus van deze Pays d’Oc wijn komt redelijk los. (3,7)
Op de tong is Chemin de Moscou 2013 lekker soepel met uitbundig rood fruit van rode bramen, licht framboos en rode bessenfruit. Chemin de Moscou 2013 is ook lichtjes droog en is iets alcoholisch. Iets menthol en wat heet. Licht hout en wat groente. Ook is deze Zuid Franse rode wijn kruidig en op het eind wat specerijen. Goed op de mid-palate en een goede tot brede smakelijke en sappige afdronk. (6,5)
Chemin de Moscou 2013 is een smakelijke en sappige Zuid Franse wijn met genoeg smaak en fruit. Niet heel bijzonder, maar wel prima! (2,3)

Opdronk : Nu – 2023
Totaal : 15,4 punten {85-PP} **½*

Chemin de Moscou 2013 is een goedgemaakte Zuid Franse wijn waar veel aandacht aan geschonken is. Lekker genieten!