Château Tour Prignac Grande Réserve 2011, AC Médoc, Frankrijk

Château Tour Prignac Grande Réserve 2011, AC Médoc, Frankrijk
Het fraaie Château Tour Prignac is één van de grootste wijnhuizen in de beroemde Médoc. Een wijn test van deze lekkere rode Bordeaux wijn.

Alles over Château Tour Prignac

De oppervlakte van de wijngaarden van Tour Prignac is met 144 hectare enorm te noemen. Die wijngaarden zijn beplant met Cabernet Sauvignon (55 procent) en Merlot (45 procent). Château Tour Prignac is sinds 1973 in het bezit van de familie Castel. De wijnmakerij en de wijngaarden van het Château zijn in de loop der jaren gemoderniseerd en gerenoveerd. Gerenoveerd in die zin dat de wijngaarden zijn herbeplant. De hele operatie heeft natuurlijk als doel gehad om uitstekende kwaliteitswijnen te maken op Tour Prignac. En daar is de familie Castel zeker in geslaagd.

Sinds 2012 heeft het Château het Terra Vitis certificering.

We proeven de Grande Réserve, een speciale cuvée uit het oogstjaar 2011. Deze wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnhandel, de verkoopprijs is € 20,99. Een bedrag waarvoor je wel een kwaliteitswijn mag verwachten…

Château Tour Prignac Grande Réserve 2011, gewoon een lekkere rode Bordeaux

Flink dieprood van kleur. Intensiteit van 4 uit 5 voor rode wijn. in de rand loopt de kleur licht bruinrood uit, wat duidt op enige ontwikkeling.
Een verfijnde en elegante neus. Meubelolie, wat cederhout en vanille. Rijp fruit van zwarte bessen. Licht zoetig. Fraaie aardse tonen.
Op de tong redelijk zacht met een iets filmend en romig mondgevoel. Toch ook een lichte stroefheid. Zwarte bessen, laurierdrop, kruiden, iets peper en een snufje caramel; alles is mooi gedoseerd. Een fijne frisheid door de aanwezige zuren. De houttonen zijn mooi verweven. Al met al een prachtige balans. In deze wijn gaan kracht en elegantie hand in hand. De afdronk is talmend te noemen.

Château Tour Prignac heeft met deze Grande Réserve een fraai gerijpte Bordeaux neergezet met een smaakpalet waarin alles samensmelt en in evenwicht is. Een wijn die ook een zekere mate van complexiteit in zich heeft. Kortom: een lekkere rode Bordeaux en een kwaliteitswijn!

Score: 16,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2024.
Tour Prignac, lekkere rode Bordeaux
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #LFE #medoc #castel