Château Tour Prignac 2015, AC Médoc Cru Bourgeois, Bordeaux, Frankrijk

Chateau Tour Prignac
Rode wijn uit Médoc: klassieker kan het bijna niet. We proeven een Cru Bourgeois van het bekende Château Tour Prignac.

Château Tour Prignac is één van de bezittingen van de familie Castel. Tour Prignac is gelegen in het plaatsje Prignac-en-Médoc. In 1973 heeft Castel het Château overgenomen. Daarna heeft er een ingrijpende modernisering en renovatie plaatsgevonden, die in 2003 is voltooid. Het Château is één van de grootste wijnhuizen in de Médoc, met 144 hectare aan wijngaarden. Die wijngaarden zijn voor 55 procent beplant met Cabernet Sauvignon en 45 procent met Merlot.

Wijnjaar 2015 Bordeaux

Deze wijn, uit het goede oogstjaar 2015, heeft ongeveer 12 maanden houtrijping ondergaan op eiken barriques, deels nieuw. De wijn heeft 13,5 procent alcohol en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

U kunt deze rode Cru Bourgeois vinden bij de supermarktketen van de Vomar. De verkoopprijs is net onder een tientje (€ 9,99).

Château Tour Prignac: Een Château met een grote productie en een goede reputatie. We gaan eens proeven…

Château Tour Prignac

Château Tour Prignac 2015

Een diepe volle donkerrode kleur. Kleurintensiteit van 4 uit 5 voor rode wijn. Wat bleekrood uitlopend in de rand.
De neus opent zich goed na wat walsen. Rijpe blauwe bessen en zwarte kersen. Geuren van vanille en jodium. Licht zoet. Aards en rokerig.
In de mond vrij stevig en vol. Bittere chocolade, zoethout, salmiak en laurierdrop. Fruit van bosbessen. Zwarte peper en teer. De tannines zijn rijp en vrij zacht, maar wel aanwezig. Fijne zuren op de achtergrond, maar deze kunnen niet voor echte frisheid zorgen. De volgende dag komen er andere smaaimpressies op die doen denken aan tabak. Iets straf en licht uitdrogend, wat voor mij typisch Médoc is.

Een degelijke Cru Bourgeois. Goed vol qua body. Een neus en smaak die je van een Médoc kunt/mag verwachten. Kwaliteitswijn zonder poespas. Een aanrader!

Score: 15,3 punten.

Geschat bewaarpotentieel: nu drinken tot 2023.
Château Tour Prignac
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #vomar #medoc #castel