Chateau PesquiÉ Terrasses Rouge 2014, AOP Ventoux, Frankrijk

Chateau PesquiÉ Terrasses Rouge 2014, AOP Ventoux, Frankrijk

Chateau PesquiÉ Terrasses Rouge 2014 is een wijn waar de wijnimporteur zijn hart aan heeft verloren.

In het zuidoosten van de het zonnige en warme wijngebied de Rhône vallei in Frankrijk ligt het 18e eeuws kasteel Pesquié.

Vele graven en markiezen namen hier hun intrek en wijn wordt er al meer dan 2000 jaar gemaakt! Sinds begin jaren 70 is de familie Chaudière eigenaar en die brengt zelf weer meer dan 150 jaar ervaring in wijnmaken met zich mee.

3e generatie Frédéric en Alexandre gaan door met het beste te halen uit dit unieke terroir en maken buitengewone wijnen. Château Pesquié is dan ook toonaangevend in de Ventoux wijnstreek.

Een smoothy en gelikte wijn die velen zal aanspreken.

Deze wijn is een blend van de Grenache en de Syrahdruif. Stevige rakkers dus en dat kan ook je direct terugzien in het hoge alcoholpercentage van 14%.

Prijs ligt op € 9,95 en u kunt deze wijn natuurlijk BESTELLEN BIJ GASTROVINO.NL.

Chateau PesquiÉ Terrasses Rouge 2014, AOP Ventoux, FrankrijkChateau PesquiÉ Terrasses Rouge 2014

De kleur is donkerrood over de tong met in de brede rand rood. De diepte is donker. Redelijke kleur. (2,7)
In de neus rijp kersenfruit, nat herfstbos. Kruidig (ontbijtkoekkruiden) en licht alcoholisch. Neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong zeer soepel en vrij alcoholisch. Een zeer smoothy en gelikte wijn. Smakelijk, donker chocolade met rond kersenfruit. Ook kruidig en licht heet van een zwart pepertje op de goede mid-palate en in de goede tot brede afdronk. (6,6)
Een zeer smakelijke wijn die veel mensen zal aanspreken. Goed in z’n fruit, zeer soepel en superrond. Niet voor de opslag (weinig tannine) en kan dus direct genuttigd worden. Dus waarom niet? (2,3)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 15,0 punten {83PP} **½*

Ik heb Chateau PesquiÉ Terrasses Rouge 2014 een mooie 15 volle punten gegeven en dat is voor een wijn van onder de € 10 een beste score!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!