Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013, AOP Ventoux, Frankrijk

Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013, AOP Ventoux, Frankrijk

Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013 uit de Ventoux is een witte wijn van het hogere niveau.

Deze witte wijn uit het jaar 2013 is overigens gemaakt van een tweetal druivenrassen. Een wijn gemaakt van twee of meer druivenrassen noemt men in de wonderlijke wereld van de wijn een blend.

Deze blend bevat de druivenrassen Roussane- en Clairettedruif.

Onze klanten geven ons gemiddeld een: 10

72 hectare aan met wijnstokken beplante gaarden worden op ecologische wijze onderhouden door de huidige eigenaren Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre. De laatste is de echte wijnmaker. Beide broers worden momenteel gezien als pioniers van de vernieuwing in de streek Ventoux en dit wordt onderstreept door de vele waarderingen in de internationale wijnpers.

Door de unieke ligging van de wijngaarden, de terroir en de juiste druivenrassen maken de beide broers fantastische wijnen waar wij van Wijngekken.nl al meerdere van hebben mogen proeven. Zoek maar eens op de website naar de wijnen van Chateau PesquiÉ.

Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013 is verkrijgbaar bij Gastrovino.nl en dat veel mensen tevreden zijn over deze wijnwinkel blijkt wel uit het feit dat de klanten van Gastrovino.nl hen gemiddeld een TIEN geven.

Dat dit soort wijnen niet goedkoop zijn spreekt voor zich. Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013 kunt u HIER bestellen voor de prijs van € 19,95.

12,5% aan alcohol heeft deze mooie kwaliteitswijn.

Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013, AOP Ventoux, FrankrijkChateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013

Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013heeft een mooie volle geelgouden kleur over de tong. 22 karaats tot in de rand. Mooi fonkelend, zuiver en helder. Mooi! (2,9)
De neus van deze Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013 heeft bloemen. Rond, licht boterig en aangenaam. Wat lychee. Echt verfijnd. Licht kruidig. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013 een vrij droge wijn, geen enkele restsuikers. Mooi rond, licht vettig en smakelijk. Bloemen met lychee en nergens uitgesproken of brutaal. Nee, een verfijnde dame; eentje die je moet koesteren. Abrikoosfruit en licht kruidig. Breed. Zachte zuren die het compleet maken. Goed op de mid-palate en een goede tot brede afdronk. (6,8)
Kwaliteit proef je en is herkenbaar zoals in deze Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013. Je moet er wel voor gaan zitten, maar dat moet je met elke wijn die je gaat proeven. Proeven is nu eenmaal niet wijn drinken! Geen uitgesproken wijn, maar eentje die bij veel gerechten geserveerd kan worden en zeker een toevoeging geeft aan jouw mooie gerecht. Kerstwijn!?

Opdronk : Nu – 2019
Totaal : 15,8 punten {86-PP} ***

Chateau PesquiÉ Quintessence Blanc 2013 is echt een spijswijn. Misschien iets voor de Kerst?