Chateau PesquiÉ Quintessence 2013, AOP Ventoux, Frankrijk

Chateau PesquiÉ Quintessence 2013

Chateau PesquiÉ Quintessence 2013 is één van de wijnen die Gastrovino aan ons heeft afgeleverd.

Quintessence is de top cuvée van Château Pesquié. Met een productie van 3000 tot 5000 flessen is de opbrengst erg laag. Deze wijn toont het hoge kwaliteitsniveau met het fantastische terroir dat de Ventoux kan bieden, lees ik op hun site.

Fantastisch terroir

Ook dit keer een blend van de Grenache en de Syrahdruif, maar door strenge selectie en tussentijdse snoei een lage opbrengst. Een lage opbrengst betekent altijd: kwaliteit neemt toe; de druivenstok hoeft minder druiventrossen te voorzien van voedsel en dus neemt de intensiteit toe. Ook neemt dan het risico van de wijnboer toe, want minder opbrengst betekent minder flessen en dat betekent: minder centjes. Gebeurt er dan wat met de wijngaard dan kan je zo de hele oogst afschrijven….

U begrijpt dat dit een prijs heeft : € 19,95 en nu gaat het er om of de prijs de lading dekt…

Het alcoholpercentage is uitgekomen op zo’n 14,5% en deze kwaliteitswijn is te BESTELLEN BIJ GASTROVINO.NL.

Chateau PesquiÉ Quintessence 2013Chateau PesquiÉ Quintessence 2013

Een zeer volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong en uitstrekkend tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur. (3,0)
De neus is breed en diep en complex. Neus komt goed los. Mooi donker bessen/bramenfruit met een vanille omlijsting, wat aards, chocolade en flink wat kruiden. (4,1)
Op de tong iets drogend (tanninehoudend), rond en zalvend donker fruit (donkerrode bessen/bramen), wat aards en kruidig. Donker chocolade. Iets eucalyptus en licht vanille. Goed op de mid-palate en de body is voldoende, Een smakelijke fruitige goede tot brede afdronk. (7,1)
Ja, dit is een stapje, of zeg maar meerdere stapjes, hoger. Kwaliteit is het woord. Dat zie je terug in elk niveau; de kleur, neus en tong. Duidelijke houtopvoeding maakt de wijn compleet; genoeg fruit om te compenseren en de wijn is in balans. Mooi spul! (2,5)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 16,7 punten {89PP} ***½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!