Chateau Murviel 2015, AOC Saint-Chinian, Frankrijk

Chateau Murviel 2015

Saint-Chinian ligt in Frankrijk en om precies te zijn in de Languedoc; dus Zuid-Oost Frankrijk.

De zon staat daar altijd hoog aan de hemel en op de website van de verkopende partij (Wijnoutlet.nl) lees ik het volgende:

Murviel les Béziers is een schilderachtig middeleeuws dorp in de Zuid-Franse Languedoc. Gelegen tussen de zee en de bergen van de Haut Languedoc kijkt men vanuit het dorp Murviel uit over de valleien en vlaktes van de rivier d’Orb. Hier, op de glooiende heuvels, hebben de enthousiaste wijnmakers van Vinitrio wijngaarden aangelegd. De druiven profiteren er optimaal van de klei en kalkstenen bodem en het mediterrane klimaat met warme zomers, waarbij een enkele verfrissende regenbui en een briesje van zee zorgen voor afkoeling.

Een blend van de Grenache Blanc (60%) en de Roussanne druif (40%) en voor € 7,99 kunt u de wijn bestellen via de onderstaande BANNER.

chateau-murviel-2015-bChateau Murviel 2015

De kleur is lichtgeel/wit goud over de tong. Kraakhelder en loepzuiver. Mooi fonkelend. (2,7)
De neus laat mooi exotisch en tropisch fruit zien. Ananas, meloen, licht citroenig. Fris en fruitig. Licht boter? Neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong komen dezelfde tropische en exotische fruitrassen ook terug. Meloen/ananas, maar ook iets noten. Matige diepte en body, redelijk op de mid-palate. Fris en fruitig. Goede afdronk. (5,8)
Een zonnige tropisch aandoende wijn. Je waant je aan een bountystrand, lakentje, hagelwitstrand, kraakheldere zee, wat palmboompjes en een licht zacht warm briesje….en deze vrolijke Franse witte wijn. Wat wil je nog meer…? (2,2)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,1 punten {80+PP} **½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!