Chateau Mirefleurs 2009, AC Bordeaux Supérieur, Frankrijk

Chateau Mirefleurs 2009

Uit Bordeaux, het klassieke wijngebied, komen ook betaalbare kwaliteitswijnen. Bijvoorbeeld deze Chateau Mirefleurs.

Château Mirefleurs is een prachtig Château gelegen aan de rand van Bordeaux. Het domein beslaat 42 hectare wijngaarden met daarin voornamelijk merlot, aangevuld met 25 procent Cabernet Sauvignon. De Merlot doet het hier goed vanwege de ondergrond van klei en kiezels. De wijngaard is aangeplant met 6500 stokken per hectare, voor Bordeaux Supérieur een zeer hoge plantdichtheid. Hierdoor is de hoeveelheid druiven per stok laag en worden druiven geoogst met veel rijkdom en concentratie.
De dagelijkse leiding op Château Mirefleurs is sinds 2008 in handen van Paul-Henri Parlange. Hij is een van de jongste ‘régisseurs’ die werkzaam is bij de bekende wijnfamilie Castel.

Groupe LFE is de importeur van deze Bordeaux Supérieur. De wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De consumentenprijs ligt zo tussen de 9 en 11 euro.

Chateau Mirefleurs 2009

Donker, diep en geconcentreerd van kleur. Vol en iets ontwikkeld in de rand (2,8).
In de neus vinden we het donkere fruit van zoete, rijpe zwarte bessen en moerbei. Vanille, wat aards (een nat herfstbos). Open en verleidelijk (3,8).
Dik en rijp fruit van bessen en bramen op de tong. Zoethout, peper en iets romig. Ronde, fluwelige tannines in combinatie met mooie houttonen. Redelijk stevig van body en goed lang in de afdronk (7,2).
Een fraaie, kwalitatief uitstekende Bordeaux Supérieur. Een open en zeer toegankelijke, rijpe wijn uit een prima oogstjaar (2,5).

Totaal 16,3 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!