Chateau La Tulipe Merlot 2017; Ilja Gort is het niet verleerd…

Chateau La Tulipe Merlot 2017
 van Ilja Gort

Chateau La Tulipe Merlot 2017 is de TOPwijn van Ilja en Klaas Gort. U weet wel: de wijnsnor en de wijnbaard… 😉

Dat bedoel ik natuurlijk niet denigrerend, want Ilja heb ik zelf al een paar keer mogen ontmoeten en Klaas heeft dit jaar een bezoekje gehad van Martin.

Hardwerkende wijnmensen die het hart op de goede plek hebben en er alles aan doen om u een mooi glas wijn voor te zetten.

Chateau La Tulipe heeft al diverse naamsveranderingen meegemaakt. Zo heette het eerst Chateau La Garde; daarna Chateau La Tulipe de La Garde en nu dus La Tulipe… Van al deze namen liggen er nog wijnen bij mij in de kelder…

La Tulipe Merlot is een Bordeauxwijn (AOP) op basis van de merlotdruif en heeft 9 maanden op Frans eiken gelegen. 13.5% aan alcohol. Is duurzaam gemaakt en is Vegan Friendly (wat dat dan mag betekenen). Ilja grossiert altijd in medailles en ook deze wijn heeft diverse medailles gewonnen zoals een gouden medaille op de concours General Paris, de Bruxelles, de Bordeaux, etc. 

Gekocht bij de ALBERT HEIJN voor de prijs van € 9,99 (maar let op: komt wel regelmatig in de aanbieding langs, dus wel even de folders bekijken!). Ik begreep dat het deze week in de AANBIEDING is voor € 6,49 en daarmee is deze wijn ZEER KOOPWAARDIG geworden!

Laat de wijn spreken!

Chateau La Tulipe Merlot 2017

De kleur van deze La Tulipe Merlot 2017 is donkerrood over de tong van de kleur om daarna over te gaan in warm rood/donkerrood in de rand. Nog een jonge kleur. De diepte is donker. Best een leuke kleur. (2,8)

In de neus laat deze Merlot uit 2017 direct zien waar het vandaan komt: Bordeaux! De gangbare blends van de Bordeaux geven de Bordeaux een eigen look die ook Ilja Gort (of moet ik eigenlijk zeggen Klaas..?) weet te creëren. Zwart bessenfruit en wat pruim met wat hout. De neus is nog wat gesloten. (3,4)

Deze Ilja Gort wijn is op de tong als eerste indruk vrij droog en plakkerig. Tanninerijk en jong. Zwarte bessen, wat pruim en wat laurier en dat gecombineerd met wat hout en vanille. Echter, nog wel wat ruw en onaf. Ook droppig. Wat lichte groene paprika. De zuren zijn redelijk in evenwicht met het fruit. Redelijk op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is redelijk goed en wat droppig. (6,3)

Chateau La Tulipe Merlot 2017 is best een leuke Bordeauxwijn en dat moeten we namelijk niet vergeten: het is ‘maar’ een Bordeauxwijn… Maar, wel een knappe Bordeauxwijn die voldoende structuur en body heeft om het eikenhout te overleven. Op dit moment nog een beetje onaf, gelet op het tanninegehalte en qua diepte en breedte is het redelijk. Ook de neus blijft nog wat achter. Gun deze wijn nog een jaartje (of twee) en als je deze wijn met een leuke aanbieding kan kopen (dat moment komt zeker!), dan is het zeker een koopwaardige Bordeauxwijn die veel wijnliefhebbers zal aanspreken. (2,2)

Chateau La Tulipe Merlot 2017 verdient van mij een mooi aantal van 14,7 punten

#wijn #wijngekken #LaTulipe #Merlot #Gort #IljaGort #KlaasGort #Bordeaux #Medaille #AlbertHeijn #AH #proefrecensie #wine #Tastingnote

Chateau la Tulipe 2017 van Ilja Gort

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!