Chateau La Rose Chevrol 2019; een leuk glas wijn

Chateau La Rose Chevrol 2019; een leuk glas wijn

Chateau La Rose Chevrol 2019 heb ik mogen ontvangen tijdens één van mijn vele verjaardagen en nu is het tijd om deze wijn eens te gaan proeven.

Nu blijkt dus dat deze wijn best nog wel wat potentie heeft, want het is nog wat aan de stroeve kant. Helaas heb ik maar één flesje van deze Fronsac en dus moeten we het er maar mee doen…


Lees verder na de advertentie exaro

Het alcoholpercentage ligt op 14,5% en dat is vrij pittig! De prijs zou rond de € 10 moeten liggen.

Laat de wijn spreken!

Chateau La Rose Chevrol 2019

Deze Fronsac heeft een prima kleur. Een echte diepdonker rode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. Mooi egaal wat duidt op een prima jaar met veel kleur. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur. (3,0) 
In de neus laat Chateau La Rose Chevrol 2019 rond rood fruit los. Zwarte bes met wat bramen en wat alcoholisch. Neus blijft wat achter. (3,0) 
Op de tong is Chateau La Rose Chevrol 2019 wat aan de droge kant (tannine) en nog onaf. Wat ruw, maar met voldoende donker rood fruit (zwarte bes en bramen). Laat ook wat lichter rood fruit zien in de vorm van framboos. De bitterheid van de tannine overschaduwt op dit moment nog het fruit. Wat leerachtig. Geen houtopvoeding. Rond. Op de midpalate is het ruim voldoende en ook in de breedte en diepte is het voldoende. De afdronk is goed en fruitig en licht leer/kanelig. (5,7)

Chateau La Rose Chevrol 2019 is geen hoogvlieger, maar een gewone Fronsac uit een prima jaar. Volle kleur en die volheid krijg je er gratis bij in de neus en op de tong. Een prima begeleider bij een lekker stuk vlees en daar zullen ze beide van opbloeien. Nu nog wat aan de stroeve kant, maar laat het nog wat ontwikkelen en je hebt een leuk glas wijn. (2,1) 

Chateau La Rose Chevrol 2019 krijgt van mij een totaal van 13,8 punten.

Drinken? Ik zou het zelf nog even laten ontwikkelen om het ruwe wat meer te polijsten. Over twee jaar drinken en een paar jaar drinkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *