Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015, terug naar de basis

Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015

Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015 is een pure Medocwijn.

Medocwijnen staan er om bekend dat het vrijwel allemaal blendwijnen zijn. Een groot deel van deze wijnen is een blend van de Cabernet Sauvignon druif en de Merlotdruif. Af en toe aangevuld met de Cabernet Franc of de Petit Verdot, maar dan houdt het wel een beetje op.

De Bordeauxstreek is door een crisis gegaan. Hun faam hebben ze door de jaren heen opgebouwd en toen kwam de klad er in… De kwaliteit van de gemiddelde Bordeauxwijn liep sterk terug en de prijzen bleven hoog. Zij prezen zichzelf uit de markt. Gevolg: veel wijngaarden en wijnproducenten zijn gestopt. Gedwongen of vrijwillig.

Er zijn echter ook wijnproducenten die wél hun vak serieus nemen en het is voor de consument moeilijk deze wijnboeren te vinden. Gelukkig zijn er ook wijnspecialisten die op zoek gaan naar deze pareltjes en ik moet zeggen dat WIJNKOPERIJ STORMS daar een goede kijk op heeft! 

Alex Storms gaat altijd op zoek naar de biologische wijnboeren die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, maar niet het onderste uit de kan vragen qua prijs. Een goede prijs voor een goed product; dan kan iedereen er mee leven.

Ik denk dat 2020 niet alleen het jaar wordt van de alcoholvrije wijnen, maar ook van de bewustwording van de wijnliefhebber. Beter wat minder drinken, maar wel gaan voor een hogere kwaliteit. Meer genieten, want al die alcohol kan ook weer niet zo goed zijn voor het lichaam.

Met hogere kwaliteitswijnen zit u wel goed bij Wijnkoperij Storms. Ik heb meerdere wijnen van hen mogen proeven en dat was niet onverdienstelijk. Ook deze biologische Medocwijn (50% Cabernet Sauvignon; 50% Merlot) met een alcoholpercentage van 13% is zo’n wijn die de kwaliteit op de eerste plek zet.

Kosten: € 9,95 en verkrijgbaar bij STORMS.NL. Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015 is hier te koop.

Laat de wijn spreken!

Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015

De kleur van deze Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015 ziet er prima uit. Vol donkerrood over de gehele tong en ook redelijk vol in de rand. De diepte is diepdonker. (2,9)
De neus van deze Medocwijn is een typische Medocneus. Zwarte bessenfruit, bramen en cassis met een ondersteuning van wat houttonen. Neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong is Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015 mooi rond, wat drogend (tannine), sappig en smakelijk. Ook hier een combinatie van zwarte bessenfruit, bramen, cassisfruit en wat sigaartonen van de houtopvoeding. Redelijk zachte zuren houden het fris en sappig. Redelijk op de mid-palate, matig op diepte en breedte. Een redelijk goede sappige en smakelijk afdronk. (5,8)

Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015 is een prima Medocwijn die laat zien wat een Medocwijn in de basis is. Een mooie blend van , in deze wijn, twee druivenrassen die zich mooi versmelten tot één geheel. Het kan niet vergeleken worden met de complexiteit, diepte en breedte  van de grote jongens, maar daar is ook de prijs naar! Zeker prijswaardig. (2,4)

Chateau La Pigotte Terre Feu “La Tille” 2015 verdient een totaal van 14,8 punten

Drinken kunt u het nu (wel wat lucht geven) en houdbaar zeker wel een paar jaar.

La Pigotte Terre Feu

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

#wijn #proefrecensie #wijn #wijngekken #wine #tastingnote #Medoc #Storms #LaPigotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *