Chateau Haut-Cadet 2014; een (h)eerlijke Grand Cru wijn!

Chateau Haut-Cadet 2014; een (h)eerlijke Grand Cru wijn!Chateau Haut-Cadet 2014 is een Grand Cru wijn uit de Saint Emilion en dat ligt in de Bordeauxstreek.

Grand Cru (groot gewas) klinkt nogal gewichtig en duur en dat is ook zo!

Maar je hebt Grand Cru wijnen en Grand Cru wijnen….! 😉

De verwarring is groot, want in een heleboel wijnstreken heb je tegenwoordig Grand Cru wijnen en dus moet je je wat verdiepen in deze materie om een en ander duidelijk op je netvlies te krijgen. Ik zal er eens een artikel over schrijven…

In dit geval hebben we het over een Grand Cru wijn uit de Saint Emilion enniet over een Grand Cru Classe uit de Saint Emilion! Daar zit nogal een verschilletje in qua kwaliteit en…prijs! De Grand Cru is namelijk een stuk goedkoper dan de Grand Cru Classe en het is niet direct gezegd dat de kwaliteit minder is dan zijn grotere broer…!

Deze Chateau Haut-Cadet 2014 is verkrijgbaar bij de WIJNBEURS en wel voor een prijs van € 17,99. Zou u willen gaan voor een Grand Cru Classe dan betaalt u zeker minimaal drie keer dit bedrag. Het is net wat je over hebt voor een wijn (als je een goedgevulde portemonnee hebt!). Te BESTELLEN kan via de BANNER (boven dit artikel).

Chateau Haut-Cadet 2014 is een blend van twee druivenrassen tw Merlot en Cabernet Sauvignon en heeft een alcoholpercentage van 13,5% en daarnaast is deze Grand Cru overladen met medailles en als dát niks zegt….

Laat de wijn spreken!

Chateau Haut-Cadet 2014

De kleur van deze Chateau Haut-Cadet 2014 is mooi egaal donkerrood over de gehele tong met enige ontwikkeling in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Leuke kleur. (2,8)
In de neus is duidelijk donker fruit waar te nemen zoals zwarte bessenfruit en donkere bramen. Dat omgeven door een eikenhouten aroma. Licht bloemig. De neus komt redelijk goed los. (4,1)
Op de tong is Chateau Haut-Cadet 2014 mooi rond en nog duidelijk jong. Tanninevol (plakkerig) en met voldoende Bordeauxfruit (zwarte bessen, cassis, zwarte bramen). Dat alles omgeven door mooie houttonen, waarbij zeker een deel nieuw hout moet zijn. Ook wat kruidkoek. Droppig. Deze Grand Cru heeft voldoende structuur en is goed in balans. Zachte zuren. Goed op de mid-palate en ook in breedte en diepte is het prima gesteld. De afdronk is goed tot breed, sappig en smakelijk. (6,9)

Chateau Haut-Cadet 2014 is een Grand Cru uit de Saint Emilion (niet te verwarren met de Grand Cru Classe, om de verwarring wat groter te maken….) en geeft exact wat het zou moeten zijn: een Grand Cru uit de Saint Emilion uit een best goed jaar. Een mooie dinerwijn die je aan jouw gasten kan voorzetten. (2,3)

Chateau Haut-Cadet 2014 verdient een mooi totaal van 16,1 punten

Nu kan u het reeds drinken, maar er zit zeker een bewaar en ontwikkelingspotentieel in van enkele jaren. Een doosje kan u makkelijk bewaren voor mooie momenten.

#wijn #HautCadet #Wijnbeurs #proefrecensie #wine #tastingnote #GrandCru #saintemilion

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!