Chateau Haut-Ballet 2011, een medaillewinnaar op de proeftafel

Chateau Haut-Ballet 2011, een medaillewinnaar op de proeftafelChateau Haut-Ballet 2011 komt uit de Lalande de Pomerol en dat moet je niet verwarren met zijn grote broer “de Pomerol”.

Deze Bordeauxwijn die overigens verkrijgbaar is bij de WIJNBEURS is een medaillewinnaar: een mooie glinsterende GOUDEN medaille heeft deze wijn gewonnen tijdens de Concours International Gilbert & Gaillard 2015.

Chateau Haut-Ballet 2011 is (natuurlijk) een blend van de Cabernet Sauvignon, de Cabernet Franc en de Merlotdruif en heeft een alcoholpercentage van 13,5%

Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS en wilt u het bestellen dan kan u dit doen middels de link (banner) op deze pagina (hier recht boven) voor een prijs van € 12,99

Laat de wijn spreken!

Chateau Haut-Ballet 2011

Chateau Haut-Ballet 2011 heeft een volle donkerrode kleur over de tong, waarbij het langzaam overgaat in rood en enige ontwikkeling in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Een mooie volle kleur. (2,8)
In de neus mooi rond Bordeauxfruit in de zin van zwarte bessen fruit, wat leer en zeker (oud) houttonen. Wat laurier en wat tabak. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is Chateau Haut-Ballet 2011 vrij zacht en komt mooi rond over. Licht plakkerig (toch nog wat tannine), maar dat is meer op de achtergrond. Zwarte bessen fruit, wat leer en laurier. Ook hier (oud) houttonen. Redelijk goed op de mid-palate en in diepte en breedte is het ruim voldoende. De afdronk is best fruitig, levendig en goed van lengte. (6,1)

Chateau Haut-Ballet 2011 uit de Lalande de Pomerol (niet te verwarren met de topwijnen uit de Pomerol, want daar moet je echt serieus geld voor neerleggen) geeft u wat het is: een Lalande de Pomerol die nu geheel op dronk is (kan nog wel wat jaartjes liggen hoor) en die je zeker niet zal teleurstellen als je er van uit gaat dat dit gewoon een Lalande de Pomerol is met een daaraan gekoppeld prijsniveau. De wijn is zijn prijs gewoon meer dan waard. Prima wijn dus! (2,3)

Chateau Haut-Ballet 2011 uit de Lalande de Pomerol krijgt van mij 15,0 punten

en is nu lekker drinkbaar, maar kan nog wel een paar jaar verder ontwikkelen en mooier worden. Kan prima bij een mooi vleesgerecht geserveerd worden en daarmee zal u uw wijnvrienden een plezier doen.

#wijn #wijnbeurs #Lalande #Pomerol #Frankrijk #Bordeaux #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!