Château de Goëlane 2015, AC Bordeaux Supérieur, Frankrijk

Chateau de Goelane 2015
Een strakke rode Bordeaux met kracht: Chateau de Goëlane is hiervan een voorbeeld.

Château de Goëlane is het eerste Chateau dat verworven is door de familie Castel, in het jaar 1957. De Goëlane ligt bij het dorp Saint-Leon, ten oosten van de stad Bordeaux. Het Château heeft ook echt het uiterlijk van een statig kasteel. Volgens het rugetiket bedraagt de oppervlakte van de wijngaarden maar liefs 76 hectare. Er staan ongeveer 7.000 stokken per hectare aangeplant.
De wijngaarden zijn beplant met Merlot (75 procent), Cabernet Sauvignon (23 procent) en Petit Verdot (2 procent).

In 2012 heeft Chateau de Goëlane het Terra Vitis predikaat ontvangen. Terra Vitis staat voor duurzame kwaliteitswijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu.

Deze wijn uit het uitstekende oogstjaar 2015 heeft een voor Bordeaux opmerkelijk hoog alcoholpercentage van 14,5 procent. Chateau Goëlane is onder andere verkrijgbaar bij de supermarktketen van PLUS. Voor de prijs van € 10,99 wisselt een fles van eigenaar.
LET OP: als u deze wijn nog voor de actieprijs van € 8,99 wilt hebben, dan moet u snel zijn, want deze actie loopt t/m 26 december!

Chateau de Goelane Bordeaux

Château de Goëlane 2015

Diep en donkerrood van kleur, intensiteit 4 uit 5, In de rand loopt het iets bleekrood uit.
Een frisse neus waar veel donker fruit in zit van zwarte kersen en bessen. Iets rokerig met een toefje vanille. Prikkelend (eucalypthus), open en aantrekkelijk.
In de mond komt de wijn vrij krachtig en redelijk vol binnen. Wat uitdrogend op de tong, rijk aan tannines. Smaken van zoethout, zoute drop en laurier. Het donkere fruit (kersen, bessen) in de neus komt terug in de smaak, al moet ik wel zeggen dat dit fruit zich wat op de achtergrond begeeft. Daardoor is de wijn wat streng en schraal van smaak, wat de balans enigszins verstoord. Vrij hoog in de zuren. Ook wat ijzerig. Strak droog met een zekere mate van alcoholische warmte. Een plezierige maar wat korte afdronk.

Een redelijk volle, jonge en degelijk gemaakte Bordeaux met een streng karakter, waarin het hoge alcoholpercentage merkbaar aanwezig is en het fruit wel wat achterblijft. Voor de liefhebber van een straffe wijn met veel zuren. Dit is wel een wijn die uitnodigt om er iets bij te eten; gegrild vlees bijvoorbeeld. Het is ook een koopwaardige wijn, de prijs/kwaliteit verhouding is OK!

Score: 14,9 punten.

Bewaarpotentieel: Drinken nu tot 2024.
Chateau de Goelane
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #lfe #plus #bordeaux #castel