Chateau Fleur de Jean Gué 2013 Cuvée des Pradots, AC Lalande de Pomerol, Frankrijk

Chateau Fleur de Jean Gué 2013 Cuvée des Pradots

Een ‘kelderschat’ noemen ze deze wijn….

Maar wat is nu precies een “kelderschat”, heren van Wijnoutlet.nl?

“Kelderschatten zijn kleinere partijen topwijnen die wijnhuizen tegen onwaarschijnlijk lage prijzen kunnen aanbieden.
Na onderhandelingen met het wijnhuis nemen wij een optie op deze Kelderschatten.
U kunt deze juweeltjes alvast reserveren voor een zeer scherpe prijs.
Wij verzamelen alle orders en leveren deze uit op de aangegeven datum.
Wees er wel snel bij en bestel een doosje extra, want voor onze Kelderschatten geldt OP=OP! En de minimale bestelhoeveelheid is 6 flessen.“

Dat is dan weer duidelijk.

Vooruitlopend op de bestelling mocht ik alvast een kelderschat proeven, want Wijnoutlet vindt het belangrijk dat er een onafhankelijke mening wordt gegeven over de aangeboden wijn.

Deze blend van de Merlotdruif (80%) en de Cabernet Franc druif (20%) heeft ook nog eens houtopvoeding genoten. Mijn aandacht is gewekt… Het alcoholpercentage is uitgekomen op 13%.

Tot 30 oktober 2016 te reserveren (en de levering zal plaatsvinden vanaf 5 november 2016) via de onderstaande banner voor een prijs van € 9,99.

chateau-fleur-de-jean-gue-2013-aChateau Fleur de Jean Gué 2013 Cuvée des Pardons

Een volle donkerrode kleur over de gehele tong, overgaand in warm rood en enige ontwikkeling in het uiterste van de rand. De diepte is diepdonker. Mooie kleur. (2,8)
In de neus duidelijk pruimen en zwarte bessenfruit. In die volgorde. Zalvend en rond. Licht hout. Licht terughoudende neus. (3,8)
Op de tong mooi rond zwarte bessen/pruimenfruit. Zeer smoothy en zalvend. Lichtjes drogend. Wat vanille/houttonen; mooi genuanceerd. Goed op de mid-palate en een goede breedte en diepte. Delicate brede afdronk. (6,4)
Een zijdezachte Bordeauxwijn die zeer aanspreekt. Een goed gemaakte wijn met genuanceerde houtopvoeding die fijn, kogelrond en zijdezacht is. Echt genieten bij een mooi hoofdgerecht voor bijv. de Kerstdagen. PS Dik prijswaardig! (2,3) (net buiten de medailles)

Opdronk : nu – 2022
Totaal : 15,3 punten {84PP} ***

Nét buiten de medailles, maar zeer koopwaardig!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!