Chateau de Mirande 2015, AOP Mâcon-Villages, Frankrijk

Chateau de Mirande 2015, AOP Mâcon-Villages, FrankrijkLET OP! Chateau de Mirande 2015 is in de aanbieding bij de Wijnkring en dat scheelt u snel een paar euro’s, dus wacht niet te lang met bestellen.

Wist u overigens dat de geschiedenis van dit Bourgondische Chateau wel teruggaat tot aan de 11e eeuw?! Dat is best een lange tijd geleden! Toen was het nog een onderdeel van de Abdij van Cluny, maar gelukkig heeft Jean Loron er een mooi wijndoemin van gemaakt. En wat voor een wijndomein!

Witte Bourgognewijnen zijn duur; deze niet!

Witte Bourgognewijnen zijn vrijwel altijd gemaakt van de Chardonnaydruif en verder niks. Geen andere druivenrassen mogen gebruikt worden. Witte Bourgognewijnen zijn vrijwel altijd hartstikke prijzig; gewoon niet leuk meer moet ik u zeggen.

In dergelijke gevallen moet je uitwijken naar de wat mindere Goden in de omringende gebieden en dan komt de Mâcon in beeld. Valt formeel ook onder de algehele Bourgognenoemer, maar valt buiten de gebieden waar de echte Goden huisvesten.

Chateau de Mirande bezit zo’n 25 ha aan wijngaarden en zo’n derde van de druivenstokken is ouder dan 40 jaar. Die hebben het wel een paar keer horen donderen!

Chateau de Mirande 2015 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is HIER TE BESTELLEN bij de Wijnkring voor de aanbiedingsprijs van
€ 14,49.

Eens kijken of deze Mâcon zijn kwaliteiten wilt tonen…

Chateau de Mirande 2015

Chateau de Mirande 2015 heeft een lichtgele/licht gele gouden kleur over de tong. Mooie fonkeling; loepzuiver en kraakhelder. Leuke kleur.
In de neus laat Chateau de Mirande 2015 mooi rond perzikfruit zien met peer en met een romige boventoon. Zacht en vriendelijk. Wat rokerig. Neus komt redelijk los.
Op de tong is Chateau de Mirande 2015 zacht en vriendelijk met zomers fruit. Citrus en perzikfruit dat rond en sappig overkomt. Wat peer. Zachte zuren en smakelijk. Redelijk op de mid-palate en met een prima afdronk.
Chateau de Mirande 2015 levert een mooi glas witte Chardonnaaywijn. Prima gemaakt en verzorgd. Prima!

Chateau de Mirande 2015 geeft wat het is: een prima witte Bourgognewijn die je zeker niet zal teleurstellen en daarom krijgt zij een totaal van 15,0 punten {83PP} en **½*. Nu gewoon te ontkurken en houdbaar tot 2020.