Op chateau de l’Hurbe maken ze ook een Crémant de Bordeaux.
Een Crémant de Bordeaux is niet alledaags |
Deze Crémant de Bordeaux wordt hoofdzakelijk gemaakt van het druivenras Sémillon en er zijn tegenwoordig ongeveer 170 hectare aan wijngaarden die de Crémant maken in de versies wit en rosé. Voor de rosé wordt hoofdzakelijk het druivenras Merlot gebruikt.
Een crémant wordt, net zoals champagne, volgens de méthode traditionelle gemaakt. Na botteling van de wijn wordt er door toevoeging van liqueur de tirage (gist en suiker) een tweede gisting op fles op gang gebracht en de wijn krijgt nagisting op de fles. Deze nagisting doet de koolzuur ontstaan. De flesrijping moet minstens negen maanden duren, maar op Chateau de l’Hurbe is dat langer.
Geproefd:
Chateau de l’Hurbe, Crémant de Bordeaux, Frankrijk
Kleur: bleekgeel, licht groen-goud in de rand met mooie kleine belletjes / 2,7
Neus: appelfruit met een lichte hint van appelpitjes. Medium diep en vol / 3,2
Hoe werkt het puntensysteem Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem |
Smaak: veel smaak heeft deze Crémant de Bordeaux. Een fijne combinatie van zuren en fruit. Appelfruit heeft de boventoon met wat pitjes en meloen. De smaak is best goed vol met een medium afdronk / 5,4
Conclusie: Aantrekkelijk maar haalt het niet bij een échte Champagne. Wel lekker licht-bitterig fruit, medium vol en zeer geschikt voor als aperitief / 1,7
X ½ ster / totaal 13,0 punten
—
Martin
Reageren? Mail naar me.