Chateau de La Soujeole 2015; bijzonder apart

Chateau de La Soujeole 2015; bijzonder apart


Chateau de La Soujeole 2015 komt uit Malepère en is een wijn die je niet zo vaak ziet in de schappen.

Malepère is sinds 2006 een zelfstandige appellation uit de Languedoc en dit soort exoten zie je niet vaak. Voor dit soort wijnen moet je aankloppen bij de wijnspeciaalzaken. Zelf heb ik deze wijn in 2018 op de kop getikt in een supermarkt in Frankrijk. Destijds gekocht voor € 7,50!

De druiven worden op Chateau de La Soujeole met de hand geoogst, per perceel gesorteerd en vervolgens in de kelder opgeslagen. De druiven worden ontsteeld en vervolgens in vaten gedaan om te worden gevinifieerd door middel van traditionele maceratie. De fermentatie duurt ongeveer twintig dagen en de temperatuur wordt nauwkeurig gecontroleerd. Elk druivenras en elk perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd om het volledige potentieel van elk terroir te behouden alvorens te worden gemengd. Na de malolactische gisting in kuipen worden de wijnen gemengd om gedurende 12 maanden in vaten te rijpen.


Lees verder na de advertentie exaro

Chateau de La Soujeole 2015 is een blend van drie druivenrassen : Cabernet Franc Merlot en Malbec en deze drie hebben bij elkaar 14,5% aan alcohol weten op te brengen.

Deze wijn is echter niet te koop in Nederland, maar na wat Googlen heb ik een 2018 variant gevonden voor de prijs van € 29!

Laat de wijn spreken!

Chateau de La Soujeole 2015

De kleur is vrij donker op de tong, mooi egaal donkerrood over de gehele tong. In de rand wat ontwikkeld rood. De diepte is diepdonker. Flinke kleur! (2,9)
In de neus nemen de tertiaire geuren het al over van het fruit. Donker, chocolade met donker bramenfruit. Vanilletonen en mokka. De neus komt redelijk goed los. (3,9)
Op de tong komen de indrukken van de neus terug. Mokka, vanille, bramen (zwart fruit) met donker chocolade. Koffie., maar ook iets menthol/laurier. Redelijk goed op de mid-palate en ook in diepte en breedte is het (ruim) voldoende. Redelijk in zijn zuren. Het hoge alcoholpercentage is niet merkbaar en dat is een compliment waard! De afdronk is goed tot breed. (6,7)

Chateau de La Soujeole 2015 is een prima wijn, een Bordeauxachtige wijn; een kwaliteitsbordeaux welteverstaan. Een wijn waar aandacht aan geschonken is en die vrij complex is. Een knap gemaakte wijn die je je vrienden wel kan voorzetten! Benieuwd of ze de AOP er uit halen… ;-)! (2,3)

Chateau de La Soujeole 2015 verdient van mij een totaal van 15,8 punten

Drinken kan u het nu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *