Chateau de la Garde 2007, AC Bordeaux Supérieur, Frankrijk

Chateau de la Garde 2007

Af en toe proef ik een wijn uit één van de jaargangen van Chateau de la Garde, het kasteel waar Ilja Gort de scepter zwaait.

Als je meerdere flessen van één wijn hebt is het interessant om de ontwikkeling van een jaargang te kunnen volgen. En dat doe je door zo af en toe een fles open te trekken. Ditmaal staat de jaargang 2007 op de proeftafel. Wat is dat voor een oogstjaar? In het algemeen kun je stellen dat 2007 in de Bordeaux kwalitatief een wat mager jaar is. De kastelen met veel financiële middelen, hebben zoals verwacht redelijke wijnen kunnen maken. Wijnen die wel vrij snel op dronk komen.

Ik heb indertijd € 13,50 voor deze fles betaald. Eens kijken of Ilja Gort en zijn team nog wat hebben kunnen maken van deze “lastige” jaargang. Slurp…degustation!

Chateau de la Garde 2007

De kleur is dieprood, vol en donker. Iets bleekrood in de rand met een mooie viscositeit (2,6).
In het glas komen geuren los van tabaksbladeren, vanille, kruiden, zoethout, wat mint en tijm. Aards en rijk aan finesses (3,7).
Op de tong zwarte bessen en bramen, licht vettig, soepel en rond. Een pepertje. Drop en pepermunt. Licht van body en intensiteit. Niet echt breed in het smaakpalet. Een mooie, lange afdronk (6,2).
Je proeft dat dit geen volle en/of klassieke jaargang is. Gort en wijnmakers zijn er echter wel in geslaagd om een plezierige, vriendelijke en open wijn te produceren (2,5).

Totaal 15,0 punten. Drinken nu tot 2017.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!