Château d’Astros “Amour” 2023, rosé van hoge kwaliteit

De Provence staat bekend om zijn uitstekende rosé wijnen. Deze wijn van Château d’Astros laat zien hoe een kwaliteitsrosé kan smaken.

Château d’Astros is een domein gelegen in de Provence, in het plaatsje Vidauban. Men bezit hier 80 hectare aan wijngaarden. De geschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw, waarin het Château werd gebouwd. Het is al geruime tijd een familiebedrijf. Tegenwoordig vertegenwoordigt Bruno Maurel, priester bij het jeugdinstituut Jean-Joseph Allemand in Marseille, de 8e generatie en leidt hij het familiebedrijf, bijgestaan ​​door zijn neven en nichten. In 2021 heeft de transitie plaatsgevonden naar biologische landbouw. 

Deze cuvée “Amour” is gemaakt uit een assemblage van Grenache, Cinsault en Tibouren. Deze laatste is een oud ras dat veel in de Provence wordt gebruikt als mengdruif voor het produceren van rosé wijnen.

Deze wijn is verkrijgbaar bij verschillende wijnwebshops. De prijs ligt tussen de 16 en 17 euro per fles.

Château d’Astros “Amour” 2023

Een kraakheldere, lichte zalm-rosé kleur met een intensiteit van 2 uit 5.
De neus is goed open en veelbelovend. Fruitaroma’s van peer, rode appels en rode grapefruit. Iets citrusfruit en een snufje kruisbes.
Op de tong medium droog, aromatisch en fris. Iets tintelend. Zuiver van smaak. Wat slank maar gespierd. Licht knisperende zuren en fijne citrus-bitters. Rijp fruit van rode appels, ananas, grapefruit en limoen. Iets witte peper en wat zoutige mineralen. Mondreinigend en iets kruidig in de afdronk. Een heel mooi glas rosé!

Score voor de Château d’Astros Amour 2023: 15,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *