Chateau Chasse-Spleen 2005, AC Moulis en Médoc, Frankrijk

Chasse Spleen 2005

Uit de gemeente Moulis, gelegen in de aristocratische Médoc, komt deze klassieke wijn.

Chateau Chasse-Spleen staat te boek als een “Cru Bourgeois Exceptionnel“. Een Chateau met Grand Cru-kwaliteiten. Chasse-Spleen heeft dan ook een uitstekende reputatie. Samen met Chateau Poujeaux is Chasse-Spleen het belangrijkste wijnhuis in de gemeente Moulis.

Het domein omvat ongeveer 80 hectare. In de wijngaarden is de Cabernet Sauvignon verreweg het meest vertegenwoordigd (73 procent). Daarnaast staat er 20 procent Merlot en 7 procent Petit Verdot aangeplant.

Voor deze wijn uit het goed geslaagde oogstjaar 2005 heeft men 55 procent Cabernet Sauvignon gebruikt, 40 procent Merlot en 5 procent Petit Verdot. Dit heeft geresulteerd in een wijn met 13,5 procent alcohol.

Het is altijd spannend om te zien of een dergelijke wijn zijn reputatie waar kan maken…

Chateau Chasse-Spleen 2005

Chateau Chasse-Spleen 2005 heeft een heldere en diepe, donkerrode kleur. Vol en donkerrood in de rand.
Een open en klassieke neus. Cederhout, potloodslijpsel, vanille, eikenhout, pepermunt en tijm. Licht rokerig. Gedistingeerd.
Chateau Chasse Spleen 2005 is vol en intens in de mond. Rond en breed van smaak: peper, zwarte bessen, laurier, zoethout en munt. Iets streng (tanninerijk) met pittige zuren. Ook wat ijzerig. Zwarte thee. Veel donker fruit. Lang in de afdronk.

Chateau Chasse-Spleen 2005 is een klassieke en complexe wijn met veel kracht. Een complete Bordeaux uit een goede jaargang met alles erop en eraan.

Score: 17,3 punten.
Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2025.