Chateau Cavalier Cuvée Marafiance 2016, Côtes de Provence, Frankrijk

Cuvée Marafiance

Rosé waar aandacht aan is besteed: Chateau de Cavalier straalt dit uit en dat vindt je terug in het glas.

Chateau Cavalier is gelegen aan de voet van het Maures-massief in de Provence. De wijngaard ligt in een geologische plooiing uit het Quartair, op de overgang van kiezelzand naar leemachtige kiezelgrond. Men werkt met meerdere druivenrassen, waarvan de belangrijkste de Grenache, Cinsault, Syrah en Rolle zijn.

Er wordt ‘s-nachts geoogst. Bij Chateau Cavalier zijn ze van mening dat in de nacht oogsten noodzakelijk is om de temperaturen te kunnen beheersen, oxidatie te vermijden en de versheid te kunnen behouden.

Voor de productie van deze Cuvée Marafiance 2016 van Chateau Cavalier zijn maar liefs 6 druivenrassen nodig geweest. Namelijk 57 procent Grenache, 22 procent Syrah, 13 procent Rolle, 3 procent Cinsault, 3 procent Cabernet Sauvignon en 2 procent Semillon. De gisting wordt uitgevoerd op een lage temperatuur; nooit boven de 18 graden.

Importeur LFE zorgt voor de beschikbaarheid van Chateau Cavalier op de Nederlandse markt. U kunt deze wijn vinden bij de betere wijnspeciaalzaak voor de prijs van € 11,95.

Cuvée Marafiance 2016

Cuvée Marafiance 2016 heeft een heldere en lichte zalm-rosé kleur.
Veel rijp fruit van frambozen in de neus. Daarnaast wat aardse tonen. Niet echt uitbundig, wel verfijnd en zuiver.
Cuvée Marafiance 2016 is breed van smaak. Rode appel, nectarines en iets grapefruit. Rijk van crispy zuren. Een pepertje is ook aanwezig. Mooi rond, verfrissend en dorstlessend.

Cuvée Marafiance 2016 heeft een wat andere stijl dan de 360 de Cavalier. Meer elegant, vol en met diepgang. De neus komt iets minder tot zijn recht. Beide wijnen ontlopen elkaar in de totaalscore dan ook nauwelijks.

Score: 14,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.