Chateau Canet Vieilles Vignes 2018, een smaakvolle rakker!

Chateau Canet Vieilles Vignes 2018, een smaakvolle rakker!Chateau Canet Vieilles Vignes 2018 is een Terra Vitis wijn en wat dat is kan u HIER allemaal lezen.

Chateau Canet Vieilles Vignes 2018 komt uit de Minervois en de Minervois is vooral bekend om hun rode wijnen. Daarom is het opmerkelijk dat bij Château Canet de witte Minervois hun specialiteit is.

Dit komt door de ligging in het meeste westelijke stukje van de Minervois waar het klimaat wordt beïnvloed door een westelijke wind die van de Atlantische oceaan komt in plaats van de oostelijke en zeer warme ‘Marin’ die door de rest van de Minervois blaast.

Chateau Canet Vieilles Vignes 2018 bestaat uit een blend van de Rousanne en Bourboulenc-druif en heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS (KLIK op de BANNER hierboven) voor de prijs van € 9,99.

Laat de wijn spreken!

Chateau Canet Vieilles Vignes 2018

De kleur van deze Chateau Canet Vieilles Vignes 2018 is vrij jong. Bleek geel over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Lichtjes groene zweem. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat deze Minervois fris fruit zien, waarbij het een mengelmoes is van perzikfruit, appel en wat ananas. Maar alles genuanceerd en prettig rond. De neus komt redelijk los. (3,4)
Op de tong best wat smaak en mooi rond. Fruit van groene en rode appel. Perzikfruit en wat geel fruit. Zachte, doch wel aanwezige zuren. Redelijk op de mid-palate en een redelijk body voor een witte wijn. Licht bittertje (notig) in de goede tot brede afdronk. (5,9)

Chateau Canet Vieilles Vignes 2018 is een prima witte Minervoiswijn die een mooie combinatie laat zien tussen fruit en zuren en die prima als aperitiefwijn geschonken kan worden, maar ook bij een mooie salade, want de wijn heeft best wat smaak. (2,1)

Chateau Canet Vieilles Vignes 2018 krijgt van mij 14,1 punten.

Drinken kan u het reeds nu en zeker houdbaar tot en met 2021. Maar waarom zo lang wachten?

#wijn #wijnbeurs #Minervois #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!