Chateau Beauportail 2015, een prima blendwijn

Chateau Beauportail 2015


Chateau Beauportail 2015 heb ik persoonlijk tijdens een van onze vakantiereizen naar Frankrijk gekocht. Gewoon bij de Supermarché.

Je kan altijd leuke wijnen vinden in de Franse supermarkt; wijnen die hier haast niet verkrijgbaar zijn en best redelijk te betalen zijn. Deze Pécharmant (AC) kostte mij destijds € 8,90. 

13,5% aan alcohol en de wijn is een blend van 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc en 5% Malbec.

De wijngaard bij dit Chateau heeft een grootte van 8,5 ha. Best een kleine wijngaard dus. 

Laat de wijn spreken!

Chateau Beauportail 2015

De kleur van deze wijn ziet er massief uit. Puur diep donkerrood over de gehele tong tot zeer diep in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Topkleur. (3,0)
In de neus laat deze zuidwestelijke Franse wijn diverse fruitindrukken zien die direct gerelateerd zijn aan de druivenrassen. Bramen, zwarte bessen, maar ook meer rood fruit van framboos. Best mooi rond. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong laat Chateau Beauportail 2015 best nog wat tannine zien. Wat ruw op de tong (en wat droog), maar wel met genoeg smaak. Bramen, zwarte bessen en kersenfruit met wat donker chocolade omgeven. Op de mid-palate voldoende en in de breedte en diepte is het ook voldoende. De zuren zijn zeker aanwezig en geven voldoende tegenstand tegen de aanwezige fruitindrukken, waardoor de wijn lekker fris overkomt. Best intens in het begin, maar loopt toch ietsjes weg in de afdronk die best wat ruw en jong overkomt. (6,0)

Chateau Beauportail 2015 heb ik gekocht in Frankrijk, afkomstig uit de Supermarché. Een wijn die je niet zo vaak in Nederland ziet. Een prima wijn gebaseerd op een interessante blend en juist die blend proef je goed terug in de wijn. Nog wel wat aan de ruwe kant op de tong, maar wel een leuke wijn! (2,2)

Chateau Beauportail 2015 verdient van mij een totaal van 15,0 punten

Drinken kan u het nu (wel wat lucht geven) en houdbaar voor zeker een paar jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *