Chateau Barreyres 2012, AC Haut Medoc, Frankrijk

Chateau Barreyres 2012, AC Haut Medoc, Frankrijk

Chateau Barreyres 2012 is één van de honderdelf chateaux die de classificatie Cru Bourgeois mag dragen.

Echter niet elke Cru Bourgeois haalt het hogere niveau.

Maar eigenlijk behalen ze allemaal wel een bepaald niveau. Echter, in de brede band van kwaliteit heb je natuurlijk chateaux die net binnen deze bandbreedte vallen en andere chateaux die echt aan de bovenkant vertoeven. Daarbij wil ik ook wel opmerken dat er prijsverschillen zijn en die zijn er (meestal) niet voor niets.

Nu heb je cru bourgeois wijnen en Cru Bourgeois wijnen…

De grote en actieve wijnimporteur LFE heeft er voor gezorgd dat deze wijn op onze proeftafel is komen te staan en Chateau Barreyres 2012 is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels (meestal zijn dat de speciaalzaken…). De prijs zal zo rond de € 18 a € 19 liggen.

Chateau Barreyres 2012 heeft een redelijk alcohol percentage van 13%.

Laten we maar weer eens het grote Bordeauxwijnglas uit de kast halen om deze Cru Bourgeois er in te laten vlijen.

Chateau Barreyres 2012

Chateau Barreyres 2012 heeft een mooie volle donkerrode kleur over de gehele tong. Lichte ontwikkeling in de rand. De diepte van deze Chateau Barreyres 2012 is donker tot diepdonker. Chateau Barreyres 2012 heeft een mooie Bordeauxkleur. (2,8)
De neus van deze Chateau Barreyres 2012 laat mooi Medocfruit zien op niveau. Mooie zwarte bessen, cederhout en wat eikenhout. Herfstgebladerte. De neus van deze Cru Bourgeoiswijn komt redelijk los. (4,0)
Op de tong vrij soepel, licht drogend van de tannine. Ook is Chateau Barreyres 2012 lekker sappig en smakelijk. Zwarte bessenfruit met cederhout en genuanceerd eikenhout. Licht eucalyptus. Chateau Barreyres 2012 is breed genoeg, heeft een redelijk goede body en heeft een mooie gedistengeerde brede afdronk. (7,2)
Chateau Barreyres 2012 is een knappe Cru Bourgeois, die geeft wat het is. Een echte ‘old school’ Bordeauxblend met een mooie opvoeding. De Bordeauxstreek kan alleen dit soort wijnen voortbrengen. Echt ‘oude wereld’, maar op hoog niveau! (2,4)

Opdronk : Nu – 2025
Totaal : 16,4 punten {88-PP} ***

Chateau Barreyres 2012 valt duidelijk in het wat hogere kwaliteitsniveau van de Cru Bourgeois bandbreedte.