Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire

Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire

Een heerlijke Sauvignon Blanc van een Nederlandse wijnmaker in het Loiredal.

De Plus supermarkt heeft een nieuwe reeks wijnen in het assortiment van Nederlandse wijnmaker is het buitenland. Ditmaal de wijn van Charles Loupart uit het Loiredal.
De Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire uit Frankrijk is gemaakt van het bekende druivenras Sauvignon Blanc en het is een van de bekendste druivenrassen uit het Loiredal. Veel bekende wijnen, zoals de Sancerre en Pouilly Fumé worden van dit druivenras gemaakt.

Deze Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire uit Frankrijk komt uit de omgeving van Tourraine en heeft, als het goed is, een fris karakter. Het frisse karakter is zo typisch voor Sauvignon Blanc uit het Loiredal.

Charles Loupart is een Brabander met Frans bloed in de aderen. Jaren geleden ging Loupart al richting zijn favoriete wijngebied van de Loire. Toen hij zijn favoriete deel had gevonden, was de keuze snel gemaakt om daar te gaan wonen.

Deze Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire uit Frankrijk is te koop bij de Plus http://www.plus.nl voor € 5,99 en is een op en top Frans product met Nederlandse genen.

 

Geproefd:
Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire, Frankrijk

Kleur: bleke en strogele, medium diepe kleur / 2,6

Neus: zeer aromatisch en een bijna ‘nieuwe wereld’ achtige neus. Fruitig en rijp met de typische gras tonen van de Sauvignon Blanc, maar ook met rijpe tonen van tropisch fruit. De neus is diep en goed vol / 3,5

Smaak: de mooie zuren vallen gelijk op, zoals je die bijna alleen in wijnen uit het Loiredal kunt verwachten. Ook hier de vele tonen van gras en ook het tropische fruit van het rijke en mooie wijnjaar 2015 in het Loiredal. De smaak is mondvullend en goed vol met een goede afdronk / 5,6

 

Wat is mijn conclusie van de Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire uit Frankrijk:

De Nederlandse ’touch’ mis ik toch wel in de Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire uit Frankrijk, Het enige Nederlandse wat ik kan vinden is de scherpe prijs die je ervoor betaald. Het is een uiterst betaalbaar product geworden. Een echte Loirewijn van de Sauvignon Blanc is deze Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire uit Frankrijk. Mondvullend en rijk door het prachtige wijnjaar. Een vriendelijke wijn en een fantastische partner voor bij witvis / 1,7

Dus in totaal geef ik deze Nederlandse witte wijn, X ½ ster en in totaal 13,4 punten.

 

Charles Loupart 2015, Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire