Charles Dufour Bulles de Comptoir, Champagne Extra Brut, Frankrijk

Champagne Bulles de Comptoir

Aerdsch Genot, dat is de toepasselijke naam van deze wijnwebwinkel, gespecialiseerd in Champagnes.

De tijd van de knallende kurken komt er weer aan….Eigenlijk is dat een beetje onzin, want met iedere mooie gebeurtenis kun je een fles Champagne opentrekken.

Aerdsch Genot levert Champagnes van kleine, zelfstandige Champagnehuizen. Van producent Charles Dufour, gelegen in Landreville (Côte de Bar) in het uiterste zuiden van de Champagnestreek, wordt deze biologische Champagne verkocht.

Charles Dufour is een jonge wijnmaker die geen traditionele Champagnes wil maken. Hij werkt 100 procent biologisch en zorgt zeer goed voor zijn druiven om het lekkerste sap te verkrijgen. Hij maakt slechts 3 Champagnes, waaronder deze Bulles de Comptoir, die hij op een aparte wijze maakt, namelijk door het sap van drie druiven (Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc) al direct samen te laten gisten, in plaats van deze pas later samen te voegen.

Deze Extra Brut is bij Aerdsch Genot momenteel verkrijgbaar voor de aanbiedingsprijs van € 33,95. U kunt de wijn HIER bestellen. Ik ontkurk op gepaste wijze de fles, degustation!

Charles Dufour Bulles de Comptoir Champagne Extra Brut

Een heldere, stro- tot goudgele kleur met een stevige, fijne mousse (2,6).
Een open en intense neus. Prikkelend, iets aards en natte steen. Rozijnen, wat honing en gele appel. Geraffineerd en spatzuiver, zeer aantrekkelijk (4,4).
Een zachte en subtiele mousse op de tong. Wat mollig, fris citrusfruit (citroen en limoen), peer en appel. Een klein bittertje en wat ziltig. Mineraliteit en ijzerig. Vol van body, droog maar niet overheersend. Een elegante frisheid, die overgaat in een lange afdronk (7,1).
Een fraaie kwaliteits-Champagne. Breed en rijk. Hier wordt je vrolijk van! (2,5).

Totaal 16,6 punten. Drinken 2013 tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!