Chakana Nuna Estate Malbec 2016, Mendoza, Argentinië

Chakana Nuna Estate Malbec
Rode wijn uit de Malbec van hooggelegen wijngaarden op de uitlopers van de Andes, in Argentinië.

De wijngaarden voor deze Malbec van de Finca Nuna, liggen op zo’n 950 meter hoogte, op de locaties Agrelo en Drummond, in het district Luján de Cuyo. De hoogte zorgt voor warme dagen met intense zonneschijn en koele nachten, waardoor de rijpe druiven hun fruitigheid behouden.

Het wijnbedrijf Chakana is betrekkelijk jong, het is opgericht in 2002. Een hypermodern bedrijf met Italiaanse invloeden, want de eigenaar is de Italiaan Juan Pelizzatti en de adviseur is de Italiaanse wijnconsultant Alberto Antonini.
Chakana produceert een breed scala aan wijnen. Men maakt hiervoor gebruik van verschillende druivensoorten. De aangeplante blauwe soorten zijn Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah en Bonarda en de witte soorten zijn Torrontés, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier.

Deze Malbec heeft een houtrijping ondergaan van 10 maanden in Franse eiken vaten. Het alcoholpercentage is 14 procent.

De wijnen van Chakana Estate zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De verkoopprijs van de Malbec 2016 ligt net onder de 10 euro.

We gaan proeven…

Chakana Nuna Estate Malbec 2016

De kleur is goed vol en diepdonkerrood. In de rand purperrood.
Een redelijk open en zuivere neus. Zoete zwarte bessen, kruiden, bosgrond en natte zwarte aarde. Iets gestoofd.
In de mond een ronde aanzet met tamelijk zachte tannines. Kruidig, peper, laurier, mint en iets zoutig. Veel donker fruit, cassis en wat aards. Deze Malbec heeft fijne zuren die het smaakpalet lekker fris houden. De smaak is goed in balans en de afdronk is lang en aangenaam warm.

Chakana Nuna Estate Malbec is een fijne, elegante wijn met stevigheid en rijp fruit. Een aanrader!

Score: 14,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.